Levent Yüksel Kırmızı Başlıklı Kız mı?

Perşembe günü geldi mi, standart soru huzura geliyor: ‘Kimi yazıyorsun?’

Fotoğraf seçimi için, plan yapılırken ayrılacak yer için, şunun için, bunun için ya da sırf meraktan, soranı bol oluyor nedense Kliptoman’ın...

Bu hafta, ne hikmetse genelden de çok soruldu: ‘Kimi yazıyorsun?’

Levent Yüksel’in adını duyan herkesin tepkisi, kadın, erkek, yaşlı, genç, tıpatıp aynı oldu inanın:

‘Ayyy canım ya... Kötü bir şey yazmayacaksın değil mi? Kötü bir şey yazma bak. İlle ki bir yerlerden geçirirsin sen şimdi.’

Çıldırmak işten değil. Öyle saçma bir durum ki neresinden tutacağımı şaşırdım.

Birincisi, adam gayet güzel bir albüm yapmış, üzerine de gayet güzel bir klip çekmiş, neden geçireyim? Ben manyak mıyım?

Bu mudur yani, cümlenizin nezdindeki imajım?

İkincisi, bu Levent Yüksel durumu nedir Allah aşkına? Bu ne sevgi, nasıl bir sevda?

Adam babanın oğlu mu? Bu sende daha önce hiç görmediğim ‘Ah şimdi şuracıkta olsa da yanaklarını sıkıştırsak’ sevecenliği hangi ara peydahlandı?

Ayrıca hiç tanımadığın biri için ne diye senelerdir birlikte akıp koktuğun arkadaşını bir kalemde harcıyorsun?

Levent Yüksel Kırmızı Başlıklı Kız mı? Ben Hain Kurt muyum?

Kaldı ki memlekette Levent Yüksel’i sevmeyen bir Allah’ın kulu yok. E, ben de bir Allah kuluyum ve bu ülkede yaşamaktayım.

Dolayısıyla ne málûm? Belki ben Levent Yüksel’i senden daha fazla seviyorum?

Aman neyse ya... Bu böyle gider de gider, en iyisi balataları iyiden iyiye sıyırmadan keselim.

Bildiğiniz üzre, sevenleri, yani muhtemelen bütün Türkiye bu aralar pek mutlu. Sezen Aksu’nun tabiriyle ‘İçli Bart Simpson’ Levent Yüksel, dört senenin ardından Uslanmadım adlı albümüyle áleme döndü.

Hoşdöndü, sefalar getirdi...

İlk klibi de Fettah Can ve Alper Narman imzalı çıkış şarkısı olan Bu Aşkın Katili Sensin’e çekti.

Levent Yüksel’in Sema Denker’e vermiş olduğu röportajda dediğine göre, Süleyman Yüksel’in hikáyesini yazıp yönettiği klipte: ‘Bir takım dengesizlikler gösteren bir kadının hikáyesi anlatılıyor. Zaten şarkının sözlerinde de ‘Bir sen var senin içinde’ diyor.’

Evvvet, aynen öyle diyor: ‘Dur dedim döndün / Seni yolda gördüğüm / O gün ne güzel gündü / Öyle büyük sevdim ki / Yürek böyle karlı dağı / İlk kez gördü / Dalmışım gözlerine / Uyumuşum sözlerinle / Yazık, kısa sürdü / Bu aşkın katili sensin / Teslim ol, suçlusu sensin / Bir sen var senin içinde / Hem bıçak hem yara sensin.’

Geniş, geniş ötesi, hipodrom misali, aydınlık bir evin içinde, kamera ve bilgisayar marifetiyle klonlanmış bir dolu Levent Yüksel ve konu mankeni dengesiz kadın, kaçıp kovalamaca oynuyorlar.

Kimilerince Dr. Jekyll-Miss Hyde şeklinde anılan, içinde zaman zaman ortaya çıkan şeytan ruhlu bir cücenin yaşadığına dair hain iddialara muhattap olan, çoğu zaman kişilik bölünmesinden mustarip bir kadın olarak, klipteki kadınla kafadan empati kurdum.

Gayet güzel bir şarkı, Levent Yüksel de misler gibi söylüyor. Levent Yüksel, o canım sesiyle kalkıp çiklet manisi okusa huşu içinde dinleriz zaten. Dolayısıyla, kimileri klibin apartma olduğunu öne sürse de, bizim için bir mahzuru yok.

İyi ki varlardan Levent Yüksel bu... Tadından yenmiyor...
Yazarın Tüm Yazıları