Leicester adım adım şampiyonluğa yürüyor

Güncelleme Tarihi:

Leicester adım adım şampiyonluğa yürüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2016 17:27

Leicester City, taraftarı önünde Southampton'ı 1-0 mağlup ederek en yakın takipçisi Tottenham ile puan farkını da 7'ye çıkardı.

Haberin Devamı

Tottenham'ın Liverpool ile 1-1 berabere kalmasının ardından farkı açma fırsatı yakalayan Leicester City, taraftarı önünde Southampton ile karşı karşıya geldi. Mavi-beyazlı ekip 90 dakika sonunda sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı.

Leicester City'e galibiyeti getiren golü 38. dakikada Wes Morgan kaydetti. Bu galibiyetin ardından Leicester City puanını 69'a çıkardı ve en yakın takipçisi Tottenham ile aradaki puan farkını 7 yaptı. Ranieri'nin öğrencileri gelecek hafta ligde kalma mücadelesi veren Sunderland ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Ev sahibi Leicester City, daha üstün oynadığı ilk yarının 38. dakikasında Avusturyalı oyuncusu Fuchs ile sol kanattan hücuma çıktı. Fuchs, sol taç çizgisinden ceza sahasına doğru topu havalandırdı. Açılan ortaya Wes Morgan çok iyi yükseldi ve yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara göndermeyi başardı. Leicester bu golle 38. dakikada 1-0 öne geçti ve ilk 45 dakika bu skorla sona erdi.

Haberin Devamı

İkinci yarının son 20 dakikası oynanırken Leicester farkı 2'ye çıkarma şansı yakaladı. Sol kanattan gelişen atakta Vardy sıfıra inip, topu ceza sahası içine gönderdi. Mahrez arka tarafta bomboş pozisyonda vuruşunu yaptı ancak son anda çizgi üzerinde kaleci Forster topu çelmeyi başardı.

Kalan dakikalarda karşılaşmada tempo biraz daha düştü. Leicester City topla daha fazla oynayan taraf olurken, kalan sürede başka gol olmadı. 90 dakika sonunda Leicester City rakibini 1-0 mağlup etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!