League of Legends Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak şehirler belli oldu

Güncelleme Tarihi:

League of Legends Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak şehirler belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2015 17:08

Bu yıl Avrupa’da gerçekleştirilecek League of Legends Dünya Şampiyonası’nda finale giden çekişmeli mücadelelere ev sahipliği yapacak şehirler belirlendi.

Haberin Devamı

Paris’teki eleme turları, Londra’daki çeyrek final ve Brüksel’deki yarı finalin ardından, finale kalan takımlar Berlin’deki Mercedes-Benz Arena’da Dünya Şampiyonluğu için kozlarını paylaşacak.

Riot Games, dünyanın en kapsamlı eSpor etkinliği olan ve milyonlarca kişi tarafından heyecanla beklenen League of Legends Dünya Şampiyonası’nı bu yıl daha fazla oyuncuyla buluşturmak için Avrupa’nın 4 ayrı şehrinde gerçekleştireceğini açıkladı. Sonbaharda başlayacak olan Dünya Şampiyonası heyecanında Paris’te gerçekleşecek grup aşamaları, Londra’da oynanacak çeyrek final ve Brüksel'de oynanacak yarı finalin ardından, kupa için mücadele edecek iki takım Dünya Şampiyonası Finali’nde Berlin'de kozlarını paylaşacak.

Dünya Şampiyonası Yolunda Türkiye İddialı

Bu yıl Türkiye’nin ilk Profesyonel eSpor Ligi’ni hayata geçirerek Dünya Şampiyonası’na giden yolda daha profesyonel bir organizasyonla yol aldıklarını ifade eden Riot Games Türkiye eSpor Yöneticisi Bora Koçyiğit, şunları söyledi:
“Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen League of Legends Türkiye Büyük Finali’nin galibi Dark Passage, Avrupa’daki WildCard’dan birinci çıkarak Dünya Kupası’na katılan 16 takım arasında Türkiye adına mücadele etmişti. Bu yıl da Türkiye şampiyonu ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek. Riot Games Türkiye olarak çabalarımızla ülkemizdeki eSpor potansiyelini keşfetmek ve güçlendirmek için çalışıyoruz. Bu yıl heyecan verici mücadelelere sahne olan Şampiyonluk Ligi’nde öne çıkan takımlarımızın başarılarıyla Türkiye’yi eSpor alanında gururlandıracağı günlerin şimdiden heyecanını yaşıyoruz.”

Kupa Heyecanı Avrupa Şehirlerini Saracak
Bu yıl sonbaharda gerçekleştirilecek olan Dünya Şampiyonası etkinliklerine ev sahipliği yapacak şehirler ve mekânlar şöyle sıralanıyor:
Grup Aşamaları : 1-4 Ekim ve 8-11 Ekim, Le Dock Pullman, Paris
Çeyrek Final : 15-18 Ekim, SSE Arena Wembley, Londra
Yarı Final : 24-25 Ekim, Brussels Expo, Brüksel
Final : 31 Ekim, Mercedes-Benz Arena, Berlin

Haberin Devamı

Riot Games hakkında:
Riot Games, oyun geliştirmede oyuncu odaklı olmanın çok iyi oyunlarla sonuçlanacağına inanan, girişimci zihniyete sahip oyuncular tarafından 2006 yılında kuruldu. Riot’ın 2009 yılında yayımladığı, eleştirmenlerin ve oyuncuların beğenisini kazanan League of Legends her ay 70 milyonun üzerinde oyuncu tarafından oynanıyor. Topluluğumuzun temelini oluşturan oyuncular için League of Legends deneyimini geliştirmeye ve iyileştirmeye devam ediyoruz.

Haberin Devamı

League of Legends hakkında:
League of Legends® tempolu, rekabete dayalı, strateji oyunlarının heyecanını rol yapma oyunlarının öğeleriyle bir araya getiren çevrimiçi bir oyundur. Tasarımları ve oynanışlarıyla kendine özgü şampiyonlardan oluşan iki takım, çeşitli savaş alanlarında ve oyun modlarında başa baş mücadele eder. League of Legends sürekli çeşitlenen şampiyonları, sık sık güncellenen içeriği ve canlı turnuva ortamıyla, her beceri seviyesindeki oyuncunun sıkılmadan çok uzun süre oynayabileceği bir oyundur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!