Lastikleri anlamak artık daha kolay

Güncelleme Tarihi:

Lastikleri anlamak artık daha kolay
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2012 13:06

Mercedes takım patronu Ross Brawn, Mercedes'in bu yılki lastikleri anlamak konusunda önemli bir mesafe kat ettiğine inanıyor.

Haberin Devamı

turkiyef1.com'un haberine göre, Çin Grand Prix'ini kazanan takım, önceki sezonlara oranla daha başarılı bir grafik yakalamasına karşın, bu sezon lastikleri kullanmaya bağlı sorunları nedeniyle istikrarsız sonuçlar almaya devam ediyor.

Mevcut kurallar altında bu yıl takımların, durumlara karşı daha çabuk tepkiler vermeleri gerektiğini belirten Brawn, takımının olacakları öngörme noktasında önemli deneyim kazandığını söyledi.

"Her şeye daha ani tepkiler verebilmek zorundayız çünkü tahmin edilmesi güç durumlarla karşılaşıyoruz. Ancak neler olacağını tahmin etmek noktasında geliştik ve bu da, neyi geliştirmemiz gerektiği konusunda bize yardımcı olacaktır."

"Bazı takımlar sezon başından beri güçlüler. Bazılarının ise bizim gibi hala çok çalışıp değişiklikler yapması gerekli. Tahmin ve reaksiyon göstermek çok önemli. Biz de artık tahmin ve neler olacağını analiz etme konusunda daha iyiyiz."

Haberin Devamı

Brawn ayrıca, Michael Schumacher'in Almanya GP'de 3. sıradan başlayıp yarışı 7. sırada bitirmesi nedeniyle de biraz hayal kırıklığı yaşadığını sözlerine ekledi.

"Biraz hayal kırıklığı oldu. Yarışta Michael'in hızının belirli olranda sabit olduğu bir bölüm vardı. Ancak yavaşlamanın önüne beklediğimiz oranda geçemedik. Yarışın geri kalan kısımları çok daha olumluydu."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!