Lastik savaşı F1 için yanlış olur

Güncelleme Tarihi:

Lastik savaşı F1 için yanlış olur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 17:00

Pirelli motor sporları başkanı Paul Hembery, Formula 1'in "lastik savaşı" dönemine dönmesinin yanlış olacağını kaydetti.

Haberin Devamı

turkiyef1.com'un haberine göre, Pirelli'nin, F1 ile sözleşmesi gelecek yıl sonunda bitiyor. FIA Başkanı Jean Todt'un Michelin'i yeniden F1'de görmek istediği yönündeki iması, Michelin'in ise rakip bir üretici olmadan yarışmayacağını söylemesi, motor sporlarının zirvesinde yeni bir "lastik savaşı"nı gündeme getirmişti.

Hembery, Globo Esporte gazetesine verdiği demeçte, "Kuralların değişip değişmeyeceğini bekleyip görelim. Bir değişiklik olursa ne yapılacağını düşürüz. Ancak takımlar kesinlikle bir lastik savaşına ilgili değiller" dedi.

Konunun güvenlik yanının da bulunduğu söyleyen Hembery, lastik üreticilerinin, rekabet durumunda performansı artırmak için güvenlik konusunda sınırları zorlayacağını söyledi.

Hembery, "2005'te İndianapolis'te olanları gördük. Bunun üreticiler için iyi bir durum olduğunu sanmıyorum. Bu ayrıca yarım saniye daha hızlı olmak için milyonlarca dolar harcamak manasına geliyor. Bunu yapsanız bile sonunda yine en iyi lastiğe sahip olduğunuzu kanıtlayamıyorsunuz çünkü kazanan siz değil takımlar oluyor. Bu pek mantıklı değil" dedi.

Haberin Devamı

Hembery ayrıca, "Lastik savaşının olduğu dönemde, kimse gerçekten hangi araçta hangi lastiğin olduğunu hatırlamıyor, ancak diğer taraftan üreticiler performans için milyonlar akıtıyor ama insanlar bunu göremiyorlarlar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!