Lapseki Endüstri Meslek Lisesi Açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Lapseki Endüstri Meslek Lisesi Açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2015 14:50

ÇANAKKALE'NİN LAPSEKİ İLÇESİNDE ÇELİK İHRACATÇILARI BİRLİĞİ İLE İÇDAŞ ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİM VE YATIRIM A.Ş. TARAFINDAN YAPTIRILAN ANADOLU TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 16 MART PAZARTESİ GÜNÜ EĞİTİM-ÖĞRETİME AÇILACAK.

Çanakkale’nin Lapseki İlçesinde Çelik İhracatçıları Birliği ile İÇDAŞ Elektrik Enerjisi Üretim ve Yatırım A.Ş. tarafından yaptırılan Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 16 Mart Pazartesi günü eğitim-öğretime açılacak.
Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde 16 Mart Pazartesi günü eğitim-öğretime açılacak olan Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine Atatürk lisesinde okuyan 200 kadar öğrenci nakledilecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar tamamlanıyor. 11 derslik ve 13 laboratuvardan oluşan okula ilk olarak ilçe merkezinde kalan Atatürk Lisesinde eğitim-öğretime devam eden 200 kadar öğrenci nakledilecek. Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz şube müdürleriyle birlikte okuldaki son hazırlıkları yerinde takip ediyor. İddialara göre İçdaş A.Ş. yetkilileri tarafından açılışa Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılacağı yer alıyor.
16 Mart Pazartesi günü boşalacak olan Atatürk Lisesine orta okul öğrencilerinin kaydırılmasını isteyen veliler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne çağrıda bulundu. 25 Eylül ilk ve orta okulunda okuyan 500 civarındaki öğrenci için veliler düzenleme istedi. Kış şartlarında öğleden sonra okula giden ilköğretim öğrencileri hava karanlığında evlerine dönmesi velileri mağdur etti. Okulun boşalmasını fırsat bilen veliler yaptıkları açıklamada, “Çocuklarımız öğleden sonra okula gidiyor. Boşalan okula 258 Eylül ya da İmam Hatip Orta Okulundan birisinin taşınmasını istiyoruz. Çocuklarımız öğlenden sonra okula gidiyor gece karanlığında okuldan çıkıyor. Ders çalışma sistemimiz zor oluyor. Sabah kalkar kalkmaz hemen derse başlıyoruz öğleden sonra akşama kadar ders verilmesi çocuk psikolojisi açısından da zor. Çocuklarımız uyduktan uyandıklarında dinç bir kafayla okulda eğitim görmeliler. Öğlenden sonra görülen dersler sağlıklı olmuyor" dediler.
SERVİS ŞOFÖRLERİ SEVİNÇLİ
Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin şehir merkezi dışında olması minibüs şoförleri için gelir kaynağı oldu. Lapseki Meslek Yüksek Okulu ve Atatürk Lisesi öğrencileri ile birlikte yaklaşık 500 kadar öğrenciyi taşıyacak olan şoförlerin yüzü gülüyor. Kış aylarında servis taşımacılığının ilçede zayıf olmasından yakınan şoförler bu açığı öğrenciler ile kapatmanın peşine düştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!