Lapa lapa kar yağdı

Güncelleme Tarihi:

Lapa lapa kar yağdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2015 01:03

Ankara, dan sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışının şaşkınlığını yaşadı.

Haberin Devamı

Nisan ayında lapa lapa yağan kar, kentin yüksek kesimlerini beyaza büründürdü. Aniden hızlanan kar yağışına trafikte yakalanan sürücüler zor anlar yaşadı. Soğuk hava ve kar, çiçek açan ağaçları da olumsuz etkiledi. Yine dün sabah, okula gitmek için evden çıkan öğrenciler, okul yolunda arkadaşlarıyla kar topu oynadı.
Kar yağışı, kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de etkili oldu. Kazan’da saat 11.00'de başlayan ve şiddetini bir anda arttıran kar yağışı, yaklaşık 2 saat sürdü. Gölbaşı’nda ise sabah saatlerinde yağmurla karışık yağmaya başlayan kar, öğlen saatlerinde etkisini artırdı. Kar, kent genelinde yaklaşık 1 saat etkili oldu.

70 araçla mücadele

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na ait 70 adet karla mücadele aracı, şehrin yüksek kesimlerinde müdahaleye hazır halde bekletildi.
Belediye yetkilileri; Beypazarı, Nallıhan, Kızılcahamam, Güdül ve Çamlıdere’de müdahalelerde bulunduklarını, güney kesimlerdeki Bala ve Haymana ilçelerinde de karla mücadele çalışmalarının gerçekleştiğini söyledi. Kar yağışı nedeniyle Ankara’da kapalı yol bulunmadığını ve hava sıcaklığının eksiye düşmesi durumunda da yollarda oluşabilecek buzlanma tehlikesine karşı tuzlama çalışmalarının yapılacağını kaydeden yetkililer, Başkent’in yüksek kesimlerinde karla mücadele araçlarının anında müdahale için hazır tutulduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!