GeriSeyahat Lapa degil lezzet sunuyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Lapa degil lezzet sunuyor

Lapa degil lezzet sunuyor

MIchel Montignac'in ‘‘Yedikce Zayifla’’kitabi ulkemizde haftalarca satis rekorlari kirinca, gectigimiz yil bir restaurant acildi istanbul'da. Almanya, Amerika, Rusya, Japonya, Guney Afrika, Danimarka ve pekcok ulkedeki diger Montignac cornerlarindan farki diyet urunlerinin satildigi, bu beslenme yonteminin uzmanlarca anlatildigi ve yonteme uygun diyet monulerin hazirlandigi bir butik-restaurant olmasiydi. Sekersiz recelden cikolataya, biskuiden pirince, makarnaya kadar Montignac markasi altinda kirk cesit urun satiliyor burada. Sadece cayda 120 cesit bulmak mumkun. Bio urunu adi verilen ve icinde hicbir katki maddesi olmayan, biyolojik urunler hepsi. Restaurant'daki yemekler Montignac mutfaginda egitim gormus Fransiz asci Alain Jose Perreau'nun elinden cikiyor.

Michel Montignac'in Turkiye'deki koordinatoru Francois Bernard, Montignac rejimini uygulayip vazgecemeyenlerden.‘‘Bu bir rejim degil, beslenme aliskanligi.

Icine girdiniz mi yasaminiz boyunca mahkumsunuz yapmaya. Ilk asamada 9 kilo verdim. Simdi bu kiloyu koruyorum’’diyor. Sadece Bernard degil, burada calisan herkes Montignac beslenme metodunu uyguluyor.

Francois Bernard, erkeklerin de kadinlar gibi Montignac beslenme metoduna ilgi duydugunu, bazilarinin dukkana tek basina gelmektense urun almaya eslerini yolladigini soyluyor.‘‘Cok yanlis bir kani var. Bizi rejim restorani olarak taniyorlar. Oysa yemeklerimiz geleneksel Fransiz mutfagidir. Sulu havuc yapmiyoruz burada. Hepsi de cok leziz. Yemeklere yarim litre yerine sadece iki uc damla yag damlatiyoruz. Nedense pahali olarak un yaptik. Oysa fiyatlarimiz komsu kebapci kadar.’’ Restoranin mudavimleri is adamlari, is kadinlari, mankenler ve tabii ki Montignac rejimini yapanlar. Aysegul Aldinc, Selim Ileri, Bulent Eczacibasi, Sibel Asna, Omer Koc, Leyla Akarcali Montignac rejimine gonul verenlerin basinda geliyor.

MONTIGNAC'TAN INCILER

En iyi sismanlama yolu, kendini yemekten mahrum etmektir.

Aksam yemegi hafif ve yatma vaktine en uzak zaman diliminde yenmeli.

Yemekten hemen sonra meyvve yemeyin.

Kisinin basarisini yonetmesi, bir anlamda beslenmesini yonetmesi demektir.

Seker insanligin en kotu bulusudur. Turkler seker yeme aliskanligini kazandiktan sonra savasci ozelliklerini yitirdiler.

False