La Liga, futbolun beşiğini sallıyor

Güncelleme Tarihi:

La Liga, futbolun beşiğini sallıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2013 23:49

Messi ve Ronaldo’nun performanslarıyla bambaşka bir boyuta ulaşan İspanyol Ligi, İngiliz Premier Ligi’ni tahtından edecek gibi...

Haberin Devamı

DÜNYA futbolunun en popüler ligi olarak gösterilen İngiltere Premiership’in tahtı sallanmaya başladı. Ronaldo ve Messi gibi iki büyük yıldızla her gün biraz daha popüler olan İspanyol ligi ‘La Liga’, yükselişine devam ediyor. Son olarak “FIFA Yılın 11”inin tamamının İspanya Ligi oyuncularından oluşması bu durumu iyice belirginleştirdi. İki lig arasındaki kıyaslamada ise, ortaya birbirinden ilginç sonuçlar çıktı.

1-La Liga, twitter lideri

LA Liga 8.9 milyonluk twitter takipçisiyle Premier Lig’e yaklaşık 4 milyonluk bir fark attı. Ancak atılan 81 milyon tweet ile Premier Lig ilk sırada.

2-Messi ve Ronaldo farkı

MESSİ ve Ronaldo, hakkında twitter’da toplam 24,3 milyon mesaj yazılırken, Premier Lig’in yıldızları Robin van Persie ve Rooney geride kaldı.

Haberin Devamı

3-El Clasico gibisi yok

REAL ile Barça arasındaki  El Clasico sırasında 1.7 milyon  mesaj yazıldı. 10 gün sonra oynanan Manchester derbisi için sadece 428 bin yorum yapıldı.

4-Twitter rekoru kırıldı

BARCELONA-Chelsea Devler Ligi yarı final rövanşında Fernando Torres’in gol atmasından sonraki saniyede gelen 13 bin 683 tweet rekor oldu.

5-Facebook’ta dengeler eşit

FACEBOOK’ta Barcelona 33, M.United 26 milyon hayranla zirvede yer alırken, iki ligin yaklaşık 66 milyon hayranı var.

6-Seyirci denince İngiltere

ADA’da tribünlere 13 milyon 148 bin kişi akın ederken, La Liga 11 milyon 503 binlik seyircisiyle Premier Lig’in gerisinde kaldı.

7-Ada’da gol yağmuru

PREMIER Lig’de 1066 gol atılırken, La Liga 1050 gol ile ikinci planda kaldı. İngilizler özellikle 8-2 biten M.United-Arsenal maçıyla gole doydu.

8-Devler Ligi’nde İspanyollar

ŞAMPİYONLAR Ligi kupasını toplam 13 kez müzelerine götüren İspanyol takımları, bu sevinci 10 kez yaşayan İngiliz rakiplerini solladı.

9-Nou Camp’da 100 bin kişi

PREMIER Lig’de en yüksek seyirci rakamına 75 bin 627 ile M.United-Wolves maçında ulaşılırken, Barcelona-Real maçını tam 99 bin 252 kişi izledi.

10-Küllerinden doğdu

LA Liga takımların ilk 11’inde yer alan futbolcuların 137’si İspanyol kökenli, bu sayı Premier Lig’de ise 104.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!