Kutlualp: G.Saray'da UEFA Kupası olduğu sürece...

Güncelleme Tarihi:

Kutlualp: G.Sarayda UEFA Kupası olduğu sürece...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2009 16:05

Fenerbahçe'de yaklaşan kongre öncesi Şadan Kalkavan'ın listesinden seçime girmeye hazırlanan Hakan Bilal Kutlualp, Lig Tv'de yayınlanan "Futbol Gündemi" isimli programa konuk oldu.

Haberin Devamı

İşte Hakan Bilal Kutlualp'in Futbol Gündemi'nde söyledikleri:

ŞADAN KALKAVAN'IN ADAY OLDUĞU YERDE ADAY OLMAM MANTIKSIZ OLURDU

Şadan Kalkavan bu konudaki arzusunu ocak ayında belli etmişti. Şadan Kalkavan’ın aday olduğu bir yerde benim veya bir başkasının aday olması mantıksız olurdu. Fenerbahçe’de yapılan yanlışlıklara dur demek gerekli. Görünen şeyler var ve göründüğü gibi olmayan şeyler var. Kamuoyunun bilmesi gereken kısımları söylememiz lazım. Her Fenerbahçelinin gönlünde olduğu gibi ben de başkanlığı düşündüm. Aziz Yıldırım göreve talip olduğunu açıkladı ama sonuçları bekledi. En sonunda teneke dedikleri kupaya sarıldı. Her kupanın yeri ayrıdır ve hepsi değerlidir.

BUNLAR BÖYLE HESAP YAPIYORLARSA VAY FENERBAHÇE'NİN HALİNE

Dikkatimi çeken şey şu oldu: 10+3 demişler. 11 yıl 2 aydır görevde Aziz Yıldırım, 10 yıldır değil. Bunlar bütün hesapları böyle yapıyorsa vay Fenerbahçe’nin haline!.. 3 yıl üst üste şampiyon olacaklarının sözünü veriyor Aziz Yıldırım. Böyle bir yeteneğiniz vardı da neden bize bunca zamandır kan kusturdunuz.

Haberin Devamı

GALATASARAY'IN ELİNDE O KUPA OLDUĞU SÜRECE...

Fenerbahçe Kulübü her sene sezona başlarken şampiyon ilan edilir. En flaş transferler bizde olurdu, sezon içerisindeki kazalarla şampiyonluklar kaybedilirdi. F.Bahçe başkanlığına aday olan kişinin hedefi Avrupa’da kupa kaldırmak olmalıdır. Ezeli rakiplerimizin kazandığı kupa olduğu sürece bizim hedefimiz o çıtayı aşmak olmalıdır. Biz böyle bir şey vaat ettik. Bunu yapamazsak tıpış tıpış gitmeliyiz.

MALİ TABLONUN SIKINTISI AZİZ YILDIRIM'IN GİTMESİNİ ENGELLİYOR

Mali tablonun sıkıntısı Aziz Yıldırım’ın gitmesini engelliyor. Gelirde ilk 19’a girmek önemli ama giderde kaçıncıyız, bu da önemli. F.Bahçe’nin bilançosunda 85 milyon dolarlık gayrimenkullerden bahsediliyor. Stat da var bunun içinde. Stadın tapusu bizde değil ki. Tapusu bizde olsa bile onu satamazsınız. Bilanço dengelemek için seçime yönelik hareketler bunlar.

FENERBAHÇE'NİN YÜZDE 15'İ HALKA ARZ EDİLMİŞ

130 milyon dolara F.Bahçe Sportif AŞ’nin yüzde 15’ini sattık. F.Bahçe geçen sene 35 milyon dolara yakın bir parayı faiz ve kur farkı olarak bankalara ödemiş. Ne yapılacak? Sürekli Sportif AŞ’den yüzde 10-15 satılacak ve elinizde hiçbir şey kalmayacak. F.Bahçe Sportif AŞ, SPK’nın denetimindedir. Bu şirketin yüzde 85’i F.Bahçe Spor Kulübü’nün. Yüzde 15’i ise halka arz edilmiş.

Haberin Devamı

SAYIN TEZCAN YARAMANCI BİZLEDİR

Şadan Kalkavan’ın basına tanıtma toplantısında Tezcan Yaramancı, bizim elimizdeki veriler durumun tam anlamıyla ne ifade ettiğini ifade etmiyor dedi. F.Bahçe kongresinde çoklarının aidatlarını kimler ödemiştir biz bunları biliriz. F.Bahçe’ye hizmet etmek için Sayın Tezcan Yaramancı bizledir. Önemli olan F.Bahçe’ye hizmet etmektir. Burada sağlık bir analiz yapmak çok zor. Gelirlerden bahsedilmiş ama giderler için yuvarlak ifadeler var. F.Bahçe öz kaynaklarının 10 katı kadar borçlanmıştır. F.Bahçe bu başarısızlıkla mutlaka kadro yenilemelidir. Biz bu şerefli görevi üstlensek güllük gülistanlık bir durum yok. Taraftara pembe tablo çizemeyiz.

Haberin Devamı

CARLOS EMEKLİ OLUNCA ALIRSANIZ, AVRUPA'DA BİR YERE GELEMEZSİNİZ

F.Bahçe’nin en büyük geliri israfın önlenmesidir. F.Bahçe’de 600-700 kişi çalışıyor. Onların durumu iyileştirilmeli ama siz Güiza ve Emre’ye 65 milyon Euro verirseniz bu israftır. 3 milyonluk oyuncuyu 10 milyona alırsanız israf edersiniz. Roberto Carlos gibi bir oyuncuyu emekli olduktan sonra alırsanız Avrupa’da bir yere gelemezsiniz.

ALEX'İ 3.5, ANELKA'YI 5.5 MİLYON AVROYA ALDIK

Benim yaptığım transferlerden Alex’i 3,5 milyon Euro’ya aldık. Anelka’yı 5,5 milyon Euro’ya aldık. Nobre kiralık oynadı. Önder’i 1,6 milyon Euro ve artı bir maç sözü verdik. Hazırlık kampına entegre edilmiş bir maçtı. Yaptığımız transferlerden verim aldık. 2002-2003 sezonunda ligi 6. bitirdik. O büyük camia küllerinden doğdu. İlk transferimiz Daum’du. 2 sene üst üste şampiyon olduk. 3. sene de direkten döndü.

Haberin Devamı

Biz doğruları alkışladık ama yanlışları da söyleyeceğiz. 100 lira gelir ve 100 lira gider varsa az bir gelir olabilir ama dengededir. Borçların faiz ve kur farkı yükü de önemlidir. Banka borçlarının 160 milyon dolar olduğu söyleniyor. F.Bahçe bu borçları öder. Desinler diye transfer yapılmaz. Amaca yönelik, F.Bahçe’nin geleceğine yönelik transferler yaparsanız F.Bahçe 3 senede düzlüğe çıkar.

ALEX FENERBAHÇE'DE Kİ GÖREVİNİ TAMAMLADI

Alex de F.Bahçe’de görevini tamamladı. Van Hoojdonk’u biz 1 milyon Euro bonservisle aldık ve çok iyi işler yaptı. Denizli’deki maçta Van Hooijdonk olsaydı şampiyonluğu getirebilirdi. Böyle oyuncular lazım. Roberto Carlos yaşlı diye eleştiriyoruz ama Van Hooijdınk farklıydı. 17 maçta 3 sarı kartla oynadı Van Hooijdonk. Cezalı olmamak için sarı kart görmedi. Van Hooijdonk ile Daum geçinemedi ve Aziz Yıldırım Van Hooijdonk’u göndermek istedi ve gönderdi.

Haberin Devamı

KARDEŞİ İLE KAVGA ETTİ AMA ZICO'YU GÖNDERDİ

Zico’nun kardeşiyle kavga etti ve hocayı gönderdi. Benim dönemimde alınmamış bir hoca ama tebrik ettim. Denizli maçından sonra bir travma vardı. Başkan kaçmış gitmiş ama o günkü yönetimin sebatlı davranmasıyla Zico geldi ve 100. yılda şampiyon olduk.

F.Bahçeliler hüzünlü haklı olarak. Benim rakibim Avrupa’da kupa almış. Ben de alayım. Ben razıyım soğukta kalmaya, aç kalmaya.

CARLOS'UN GELMESİNE KARŞIYIM

Roberto Carlos’un gelişine karşıyım. Carlos, hazır gitmekte olan trenin içine atlayan birisi olabilir ama hareket etmeyen bir treni itemez. Avrupa’da şampiyon olmak için istediği bir adamı Real Madrid bırakmaz. Roberto Carlos’u Roberto Carlos olmadan alırsan başarılısındır.

BİZİM TRANSFERLERİMİZ ŞEFFAF OLACAK

Bizim transferlerimiz şeffaf olacak. Güiza’nın transferinde yaşananlar F.Bahçe’ye yakışacak şeyler mi? Bizim yapacağımız transferlerde bu oyuncu kimden, kaça alınmış bilinecek. Taraftarın parası çünkü bu. Bize emanet o para. Aziz Yıldırım’ın 2006’daki açıklamasında “Ben dahil hiçbir yöneticinin kulüpten alacağı yoktur” demiştir. Taraftar parasının nereye harcandığını bilecek. Ben bilançoları hiç ellemeden bağımsız kuruluşlara denetlettireceğim.

HOCA HEMEN GÖNDERİLMELİ

Aziz Yıldırım, krizi bize dokunmadı diyor. Kriz bir tek dünya ekonomisiyle entegre olmamış Kuzey Kore’ye dokunmadı. Kriz herkesi etkiledi. Bu global bir kriz. Bunu göremiyorsanız daha büyük bir ayıp. F.Bahçe, Avrupa ve Türkiye’de iddiasını sürdürecekse bir sürü transfer yapmanız lazım sizin. Transfer alarak ve göndererek olacak. Kamburlar var. Hoca bir kere hemen gönderilmeli sezon sonunda. Taraftarın hafızasının kısa olmadığı bilinmeli. Aragones’in gitmeyeceğini herkes biliyor.

LUCESCU'NUN KAZANACAĞINI SÖYLEDİM

Aragones’in İspanya’yı şampiyon yapmasına herkes şapka çıkartabilir ama Aragones, F.Bahçe için yeterli heyecana sahip değildi ki. Dün akşam Lucescu’yu seyrettim ve 10. dakikada kupayı Lucescu’nun alacağını söyledim. G.Saray’ı çeyrek finale çıkarttığı ve Beşiktaş’ın Chelsea’yi yendiği maçı hatırlattı bana.

HER TÜRLÜ OYA SAYGIMIZ VAR

Yanlışlardan ders aldım diye diye kaç sene daha kaybedeceğiz. F.Bahçeliler bu yönetimden memnunsa oylarını onlara versinler. Memnun değilse o zaman bize oy verecekler. Her türlü oya saygımız var.

ÖNCE FENERBAHÇELİLİK GELİR

İnsanların önce F.Bahçeliliği gelir. Bir F.Bahçe taraftarı diyelim ki kongre üyesi olarak onu Aziz Yıldırım yaptı. Ben onu Aziz Yıldırım üye yaptı diye Aziz Yıldırım’a oy vereceğine inanmıyorum. Kurumlar kalıcı, kişiler geçicidir. Duyuyorum, “Ben 6 bin oy alırım, onlar da 1000 oy alır” diyorlar. Bu kongre üyelerinin gururuyla oynamaktır. Kongre üyeleri “Ben istediğimi getiririm, yapamayanı gönderirim” demelidir. Bugüne kadar bir rehavet vardı kongrede.

TEKNİK ADAM YANLIŞ, TRANSFERLER FİYASKO

Teknik adam yanlış, transferler fiyasko!.. Şadan Kalkavan’ın çok önemli bir lafı var; “Ben F.Bahçe’ye sevgiyi getireceğim” diyor. Futbolcu soyunma odasına başkan girdiği zaman “Eyvah başkan geldi. Bize bağıracak çağıracak” mı demeli yoksa “Şu başkan gelse de bize destek olsa” mı demeli.

AZİZ YILDIRIM'LA HİÇ KİŞİSEL BİR SORUNUM OLMADI

Aziz Yıldırım’la hiç kişisel bir sorunum olmadı. Haddini aşan bir şekilde üzerime gelince istifa ettim. F.Bahçe amatör branşlarda başarılıdır. Sponsorların devam ettirilmesi lazım. Kulübün kaynaklarından değil sponsora kaynaklarından yararlanmaları lazım. Gelirler arttırılmalı. Taraftar kartlarıyla ilgili projelerimiz var. Taraftarı bölmeyelim demiştim. Kimisi altın kimisi bronz olmamalı. Her F.Bahçeliyim diyene bir kart olmalıdır. F.Bahçe’ye ve F.Bahçeliliğe yük getirmeyecek bir şey olmalı. F.Bahçe’de o kadar değerli kişiler ve beyinler var ki; onların da önü açılmalı. Yeni projeler üretilmeli. F.Bahçe’ye hizmet etmek isteyenlerin önü açılmalı.

BİZİM YÖNETİMİMİZDE AKRABA OLMAYACAK

Bizim yönetimimizde akraba olmayacak. Bir karar verirken ötekine hatır için destek verilmeyecek. Kuvvetler ayrılığı prensibi gibi. F.Bahçe takımında köklü bir değişiklik lazım. Transferlerde mutlaka yerli ve yabancı profesyonellerin dışında sizin öz evlatlarınızın da olduğu gruplar kurup transferler yapacağız. Arjantin ve Brezilya’da, Almanya’da ve Fransa’da “scouting team” kurmaya çalışıyoruz. Bunlar 12 ay çalışacak. Bunun da maliyeti en fazla 4 milyon Euro olur.

TARAFTAR KUPAYLA MUTLU OLUR

F.Bahçe’nin tesis bakımında bir sıkıntısı yoktu. Tesisleşme kesinlikle sportif başarısızlığın alternatifi olarak gösterilemez. Taraftar Amasya’daki tesisle mutlu olmaz. Kupayla mutlu olur taraftar!.. Tesisler göz boyamaya yönelik değil, gelir getirici ve sportif başarıyı sağlayacak tesisler olmalıdır.

Herkes kendine göre F.Bahçe’yi yaşar ama ideal ortaktır. Gruplar vardır F.Bahçe’de. Gruplar F.Bahçe’nin menfaatleri için varsa onları desteklerim. F.Bahçe’de demokrasiyi yok sayarsanır yanlışlarınız çoğalır.

BEN İSTİFA ETTİĞİM ZAMANDAN BERİ DOĞRULARI ALKIŞLADIM

Ben istifa ettiğim zamandan beri doğruları alkışladım, yanlışları eleştirdim. Bu nedenle başkanın yakın çevresinden eleştiriler aldım. Fenerbahce.org’da 28 Nisan’daki kongreden önce camianın önemli insanlarına Aziz Yıldırım’la ilgili beyanatlar verildi. Burası F.Bahçe’nin resmi internet sitesi. Oradaki konuşanlardan bana gitmesi gerektiğini söyleyenler de vardı. Rica minnet böyle açıklamalar yapmışlar!.. Ben F.Bahçe kongresinin F.Bahçe aşkına güveniyorum. Kalbiniz ve mantığınız nereyi istiyorsa oraya oy vereceksiniz.

BİZ SEVGİ GETİRMEYE GELİYORUZ

“Kimse çıkamaz benim karşıma, ezer geçerim” diye düşündüğü için önceden kongrede rakip çıkmasını istiyordu Aziz Yıldırım. Biz sevgi getirmeye geliyoruz. Şadan Kalkavan kadife eldiven içindeki bir demir yumruktur! Ben tek adam değilim diyor Şadan Kalkavan. Yetkileri dağıtacağım ama kontrol de edeceğim diyor.

AZİZ YILDIRIM 1 MİLYAR BORÇ DA OLSA BAŞKANLIĞI BIRAKMAZ

Aziz Yıldırım 1 milyar dolar da borç olsa başkanlığı bırakmaz. 3 yıl sonra der ki “Ben 6 yıl şampiyon yapacağım”. Eğerki F.Bahçe Aziz Yıldırım ile devam ederse borçlar büyür ve halka açılmak zorunda kalır. Bu da sadece pansumana yarar. Ali Şen diyor ki “20 nilyon dolarla bıraktım kulübü” Högh ve Okocha’yı sattılar 20 milyon dolara ve borçları kapatacak miktar ulaştılar.

ESKİ BAŞKANLAR HER MAÇTA YER ALMALIDIR

F.Bahçe’nin protokol tribününde Metin Aşık, Ali Şen, Tahsin Kaya gibi başkanlarımız her maçta yer almalıdır. G.Saray’da bunu yapıyorlar. Darısı bizim başımıza.

 BİR İNSANIN ELİNDEN KONGRE ÜYELİĞİNİ ALABİLİRSİNİZ AMA İÇİNDEKİ SEVGİSİNİ ATAMAZSINIZ

Bir insanın elinde kongre üyeliği kartını alabilirsiniz çünkü disiplin kurulu sizin talimatınızla iş yapar. At dersin atar. Ama içindeki F.Bahçe sevgisini nasıl alacaksınız? Sayın Kalkavan diyor ki “Ben gelirsem genel af yapacağım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!