Kütahya’da ’Tasfiye Kıskacında Türkiye’ Konulu Konferans

Güncelleme Tarihi:

Kütahya’da ’Tasfiye Kıskacında Türkiye’ Konulu Konferans
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2015 13:11

KONERANS SONRASI BAŞKAN ALİ ÇETİNBAŞ, PROF. DR. EBUBEKİR SOFUOĞLU'NA HEDİYE TAKDİM ETTİ.

AK Parti Kütahya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen, ’Tasfiye kıskacında Türkiye’ konulu konferansa konuşmacı olarak, tarihçi ve yazar Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu katıldı.
Yeni Belediye Kültür Sarayı’nda düzenlenen konferansa AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel ve Şükrü Nazlı ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Özgevrek, AK Parti Medya Tanıtım Başkanı Hayri Öz ve Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut vatandaşlar katıldı.
2. Abdülhamid ile Cumhurbaşkanı Erdoğan dönemlerinin birbirine çok benzediğine dikkat çeken Sofuoğlu, Sultan Abdülhamit’i devirenlerin ağırlıklı olarak yurt dışı kaynaklı olduğunun altını çizdi.
Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, "2. Abdülhamit döneminde, 2. Meşrutiyetin ilan edilmesi ve kısa bir süre sonra 2. Abdülhamit’in tahttan indirilmesi için yapılan iç ve dış bağlantılı çalışmalar ve hedeflenen amaç ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güç kaybettirme çabaları arasında ciddi benzerlikler bulunmaktadır. İlk benzerlik, tıpkı bu dönemde en sağından en soluna hatta islamcı görünen gayriresmi yapılanmalar bile Erdoğan muhalifliğinde aynı noktada birleşebildiği gibi, o dönemde de en Batıcısından en muhafazakarına, Osmanlı aydınlarının ve hatta islamcıların bile ortak noktası Abdülhamit muhalifliğinde birleşmeleri idi. İkinci olarak, yine tıpkı bu dönemde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, idareden bir şekilde uzaklaştırılmasıyla, diktatörlüğün son bulacağı, ülkedeki gerginliğin, yerini yumuşamaya bırakacağı, toplumun her kesimin birbirine yaklaşacağı şeklinde anlayış olduğu gibi, o dönemde de yelpazenin her tarafındaki muhalefet 2. Abdülhamit tahttan indirildiği takdirde, o günkü ismiyle İstibdat’ın(Yani Diktatörlüğün) son bulacağı, Hıristiyan-Müslüman toplumdaki her kesimden insanın barış içinde birbiriyle kucaklaşacağı, Balkanlar’da, Ortadoğu’daki karışıklıkların son bulacağı, parçalanma tehlikesi yaşayan Devlet’in parçalanma bir yana, daha sıkı bağlarla birbirine sarılacağı, şeklinde bir propaganda vardı" diye konuştu.
Konferans sonrası Sofuoğlu’na, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından hediye takdim edildi. (EFE)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!