Kusurları seni rahatsız etmediğinde onun doğru kişi olduğunu anlayacaksın.

Women's Health dergisi, 8 kadına babalarından aldıkları en iyi ilişki tavsiyesini sormuş.

Haberin Devamı

İşte o değerli tavsiyeler:

Partnerin senin başarılarına sevinmeli

“Lisedeyken erkek arkadaşım çok hırslı olduğumu ve ileride kariyerime odaklanırken taş kalpli birine dönüşeceğimi düşündüğü için benden ayrılmıştı. Babama durumdan bahsettiğimde bana beni gerçekten seven birinin başarılarımdan korkmayacağını, aksine o güzel anları benimle birlikte kutlamak için can atacağını söyledi.” Lindsay T.

En iyi arkadaşınla evlen

“Başarısızlıkla sonuçlanan iki evliliğinin ardından babam bana ilişkiler hakkında tavsiyeler vermeye başlamıştı. Bunlardan biri de eşim olarak seçeceğim kişinin aynı zamanda en iyi arkadaşım olduğundan emin olmam gerektiğiydi. Babam ne annemle ne de ikinci eşiyle asla arkadaş olamamıştı. Paylaştıkları bir ilgi alanı ya da hobi yoktu.” Paige A.

Onun doğru kişi olduğunu anlayacaksın

“Babam 14 yıl önce, hayatımın aşkıyla hiç tanışamadan vefat etti. Fakat bana verdiği tavsiye eşimi bulmamı sağlamıştı: ‘Kusurları seni rahatsız etmediğinde onun doğru kişi olduğunu anlayacaksın.’ Gerçekten de eşimle tanışana kadar flört ettiğim tüm erkeklerde mutlaka bir kusur bulurdum. Eşimde ise hiçbir kusur fark etmedim, ilişkimizin dokuzuncu yılındayız ve durum hala değişmedi.” Katrina D.

Haberin Devamı
Uzun vadeli mutluluğunu düşün

Üniversiteye başladığımda serseri tiplerle çıkıyordum. Babam beni kenara çekti ve karşı cinste 20’lerimin başında aradığım özelliklerin ileride bir eş olmasını istediğim kişiyle uyuşmayacağını söyledi.” Deidre W.

Ağızdan çıkanlar geri alınamaz

“Yakın zamanda kötü giden ilişkimi bitirdim. Ayrılık aşamasında ilişkide kalıp kalmama konusunda kararsızken babamla konuşup eşimin bana söylediklerinden bazılarını anlattım. Eşim canımı acıtan şeyler söyledikten sonra ya onu affetmemi istiyor ya da bunu aşmamı ve kin tutmamam gerektiğini söylüyordu. Fakat söyledikleri yine de acıtıyordu. Babam ağızdan çıkan bazı sözlerin geri alınamayacağını söyledi. Bu bana sınırlarımı çizmem gerektiğini hatırlattı. Onun tavsiyesi sayesinde eşimden ayrılabildim.” Lindsay G.

Kendin ol

“Bana verdiği yemek pişirme derslerinden birinde babama başarılı bir ilişki ve evliliğin sırrının ne olduğunu sordum. Bana ilişkilerin en iyi karşı tarafı kontrol etmeye çalışmaktansa ona kendisi olmasına izin verdiğinde yürüdüğünü söyledi. Bu benim erkeklere bakış açımı değiştirdi ve kendim olmamın neden önemli olduğunu açıkladı. Birlikte olduğunuz insan sizin tüm yönlerinizi kabul etmeli.” Ariel W.

Haberin Devamı
Bitmişse bitmiş demektir

“Babam bana akışına bırakmanın önemini öğretti. Lisedeyken Annie Hall isimli filmi izledikten sonra filmde geçen bir repliği tekrarladı: ‘İlişki bir köpek balığıdır. Sürekli ileri gitmek zorundadır, aksi takdirde ölür. Ve sanırım bizim elimizde şu an ölü bir köpek balığı var.’ Yaptığı planlarda ya da beni kız arkadaşı olarak adlandırmada net olamayan birini takıntı haline getirdiğim her seferinde durur ve ‘Ölü köpek balığı, Kate’ der ve bu şekilde gerçekleri görmemi sağlardı.” Kate W.

Neyin içine girdiğinden emin ol

“Babam evleneceğim erkeğin geçmişini araştırmam ve maddi durumunu bildiğimden emin olmam gerektiğine inanırdı. Kendisini haklı buluyorum, evliliğe her şeyi bilerek başlamak önemli.” Melanie Y.

Haberin Devamı


Sevgilerimle
Ayça Akın
www.aycaakin.com
www.motivasyonatolyesi.com
www.facebook.com/aycaakinofficial
www.twitter.com/aycakn
www.intagram.com/aycakn

Yazarın Tüm Yazıları