Kuşadası'nda mavi bayrak töreni

Güncelleme Tarihi:

Kuşadasında mavi bayrak töreni
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 19:26

Kuşadası'nda mavi bayrak töreni

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde gerekli kriterleri yerine getiren 20 plaj ve tesis törenle mavi bayraklarını aldı.

Türkiye Çevre Vakfı'nın (TÜRÇEV) uluslararası jürinin çalışması sonrası, gerekli kriterleri yerine getiren marina ve plajlara verdiği mavi bayrakların, Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki bölümü dağıtıldı. Kuşadası Belediyesi ile TÜRÇEV'in birlikte organize ettiği 5 Haziran Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen tören, Secret Garden Beach'te yapıldı. Törene Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, TÜRÇEV Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş ile mavi bayrak almaya hak kazanan plajların bulunduğu, tesis ve işletmelerin yetkilileri katıldı.

YUNANİSTAN SIÇRAMA YAPTI

TÜRÇEV Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, sanayi devrimi ile dünyada çevrenin ciddi zararlar aldığını, 1980'li yıllarda ise çevrenin öneminin algılandığını söyledi. Mavi bayrağın çevrenin korunmasına yönelik çalışmalarının bir parçası olduğunu kaydeden Karataş, "Mavi bayrak Avrupa'da Fransa'da başlamış bir çalışmadır. Türkiye 1993 yılında mavi bayrakla tanıştı. Dönemin hükümeti turizm bakanlığı hem turizmin gelişmesi, hem de kıyıların korunması amacıyla çalışmalara katılıp, uluslararası çevre eğitim vakfı üyeliği yapıyor. Türkiye o yıldan bu yana, hiç gerileme yaşamadan, sürekli mavi bayrak sayısını arttırmanın haklı bir gururunu yaşıyor. O günden bu yana Türkiye 454 plaj ve marinada mavi bayrak dalgalanmış oluyor. Geçtiğimiz yıl bayrak sayısıyla dünya ikincisi idik. Geçen yıl 444 olan mavi bayrak sayımız bu yıl on artarak 454 olmasına rağmen Yunanistan ciddi bir artışla inanılmaz bir sıçrama yaparak 467 bayrak ile ikinciliğe yerleşince biz üçüncü olduk. Geçtiğimiz yıl Türk turizminde sıkıntılar yaşandı. Dalgalanma Yunanistan'ın güçlenmesine yol açtı. Bu yıl dünyada üçüncüyüz, daha çok çalışıp ileriye giderek birinci olabiliriz" dedi.

KUŞADASI'NA 20 BAYRAK

Aydın'da 27 numune noktasında, 31 mavi bayrak dalgalandığını söyleyen Karataş, "Kuşadası'nda 20 noktada mavi bayrak dalgalanacak. Kuşadası Setur Marina ile Kadınlar Denizi Plajı bu yıl aralıksız olarak 15'inci kez bayrak aldıklarından bizim için ayrı bir önem arz ediyorlar. Her iki yer Aydın için bir gurur kaynağı" dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı ise "Mavi bayrak temiz plaj demek. Temiz plaj turizm demek. Turizmde ülke ekonomisi için destek demek. Öte yandan mavi bayrak denizlerin çevrenin korunması için en önemli kriter. Mavi bayrak sayısını çoğaltmak için çaba harcıyoruz. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yıl sayıyı çok daha fazla arttıracağımıza inanıyorum. Mavi bayrak alan tüm tesisleri, plaj işletmecilerini kutluyorum. Kuşadası adına hepsine teşekkür ediyorum. Diğer yandan çevre dostu girişimlerimiz sürüyor. Belediye olarak 999 kilovat güneş santralı kurmak için yatırım iznini aldık. Önümüzdeki yıl bu etkinlikler çerçevesinde onun da açılışını yaparız" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra mavi bayraklar sahiplerine törenle teslim edilirken, törenin yapıldığı ARYA işletmesindeki Secret Garden Beach'ın bayrağı hep birlikte göndere çekildi.

KİMLER MAVİ BAYRAK ALDI?

Flora Garden Ephesus, Palm Wings Beach Resort, Grand Belish Hotel, Atlantique Holiday Club Hotel, Merkez Ephesia Hotel, Ephesia Holiday Beach Club, Fantasia Hotel Deluxe, Ömer Holiday Resort, Amara Sealight Elite Hotel, Sealight Resort Hotel, Secret Beach, Green Beach Halk Plajı, Grand Blue Sky Hotel, İmbat Otel, Kadınlar Denizi Halk Plajı, Charisma De Luxe Hotel, Korumar Hotel De Luxe, Kuştur Club, Tusan Beach Resort Hotel, Pine Bay Holiday Resort mavi bayrak aldı.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!