Kuru ciltlere hassas bakım

Kış mevsiminin sonunda hassas ciltlerde sıklıkla görülen gerginlik, kaşınma ve nemsizlik sorunu, çözüme ulaştırılmadığında daha ciddi tahrişlere yol açabiliyor. İşte, uzmanlardan bakım tüyoları...

Haberin Devamı

Cildi tahriş eden kalın kazaklar, alınan sıcak duşlar, havasızlık, kuru kalorifer ortamı ve soğuk... Kış ayları boyunca tüm bu olumsuz şartlara maruz kalan cildin sorunlar yaşaması çok normal. Çünkü soğuklar boyunca nem kaybetti, cildin üst tabakasını oluşturan hücreler bu sürede birlikteliklerini koruyamadı. Böylelikle cilt sertleşti, yüzeyinde ince çatlaklar, kızarıklıklar, hassasiyet oluştu. Ve tabii bunlara bağlı olarak da kaşıntı...
Soğukların cilt yüzeyindeki bu olumsuz etkileri öncelikler bacaklarda ve kollarda kendini gösteriyor. Ardından tüm vücuda yayılıyor, kafa derisi bile zaman içinde bundan nasibini alıyor. En kötüsü de kaşınan bölgelerin bir süre sonra iritasyona açık hale gelmesi ve enfeksiyon kapma riski.
Cildin koruma kalkanının hasar görmesi bir süre sonra kuruluğa yol açıyor. Dışarıdan gelebilecek her türlü hasara karşı korumak için de özel bakımlarla cildin yapısını yeniden güçlendirmek gerekiyor.
Bunun için...
- Sıcak duşlardan mümkün olduğunca uzak durun. Banyo sırasında sabun ve duş jelleri yerine banyo yağı kullanın.
- Peeling yapmayın. Tıraş ya da tüy dökücülerden mümkün olduğunca sakının. Cildi tahriş edebileceğinden masaj fırçası kullanmayın.
- Cildinize her gün yağlanmayı önleyici nemlendirici krem ve losyon uygulayın.
- Gliserin, aminoasit, laktoz ve seramid içeren cilt bakım ürünleri cildi rahatlatıyor ve dengesini sağlamasına yardımcı oluyor.
- Günde 2-3 litre su için.
- Vitamin zengini besinler tüketin.
- Ruhsal olarak da dengede kalmaya özen gösterin; çünkü stres cildin en büyük düşmanlarından biri...

Haberin Devamı

Genç ve sağlıklı cildin anahtarı; Hamam

Cildinizi genç ve sağlıklı hissetmek, selülitlerinizden kurtulmak istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey otururken terlemek. Nerede mi? Tabii ki hamamda...

Biliyor musunuz, buhar altında terlemek sadece bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmıyor aynı zamanda cildi de olumlu etkiliyor. Araştırmalar en büyük organımızın terledikten sonra kan dolaşımının hızlandığını ortaya koyuyor. Ayrıca cildin sahip olduğu asit mantosu güçleniyor ve nem deposu kapasitesi artıyor.
Kese masajıyla bebek cildi
Yorgun bedeni canlandırıcı etkisi bulunan kese uygulaması, cildi ölü deri hücrelerinden de arındırıyor. Sabun ve kese ikilisi aynı zamanda cilt yüzeyinde peeling etkisi yaratıyor. Masaj sırasında ise gergin kaslar yumuşuyor.

Haberin Devamı

Yoğurtlu vücut bakımı

Four Seasons Bosphorus’taki Epicurean Hammam uygulaması, spa severlere yeme-içme öğeleriyle zenginleştirilmiş farklı bir hamam deneyimi sunuyor. Kültürümüzde şifalı özelliği ile de bilinen yoğurt, hem bir maske olarak vücuda uygulanıyor hem de bakım aralarında misafirlere ikram ediliyor. 60 dakikalık geleneksel hamam bakımı, 25 dakika süren kese uygulamasıyla başlıyor. Kesenin ardından, doğal zeytinyağı sabunu ile rahatlatıcı köpük masajı yapılıyor. Sonrasında vücut süzme yoğurt ve gül suyu ile hazırlanan özel bir karışım ile kaplanıyor. Bu karışım, emilim sağlanması için bir süre bekletiliyor. Yoğurt, nemlendirmenin yanı sıra cildin parlak bir görünüm kazanmasına da yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Saçlarda yeni dalgalar

Tasarımcı J. Mendel’in defilesinin saç tasarımlarından sorumlu Orlando Pita, kendisiyle yapılmış bir röportajda “Artık saçlarda bigudi dalgaları görmek istemiyorum” dedi. Gerçekten de 2013 ilkbahar/yaz defilelerinde yer alan Thakoon ve Narciso Rodrigez de saç maşalarını yaz sezonunun saçlarında daha dağınık görünümlü dalgalar ya da yumuşak kıvrımlar yaratmak için kullandı.
2013 model dalgaların en büyük özelliği, fazla “kuaförden çıkmış” görüntüsü vermemeleri. Bu yüzden Thakoon saç artistleri de modelleri podyuma göndermeden önce dalgaları hafifçe bozmayı yeğliyor. İri, bozuk, yuvarlak spiraller pek yakında hayatımıza girecek. Saçlarda yeni dalgalara kendimizi hazırlama zamanı...

EDİTÖRDEN...

Haberin Devamı

Shiseido’yla yaza hazırlanın

Shiseido, kadınları yeni geliştirdiği üç ürünüyle yaza hazırlıyor: Yaşlanma karşıtı cilt bakımı, mükemmel bir ten için yarattığı BB kremi ve kusursuz dudaklar vaat eden yeni ruj serisiyle yenilenmenin sırlarını veriyor.

Cildinizi yeniden şekillendirin

Shiseido, ciltteki kök hücrelerin yaşla beraber azalan işlevlerini korumaya yönelik bir teknoloji geliştirdi. Alt deri sağlığı korunduğunda, üst deri tabakasıyla birlikte cilde “kendini yenileme gücü” kazandırılıyor. Shiseido’nun tüm bu cilt sorunlarına yönelik geliştirdiği kremi Advanced Super Restoring Cream, sarkmaları, esneklik kaybını, derin kırışıklıkları azaltan ve “üçlü dinamik etki” adı verilen benzersiz bir yaşlanma karşıtı etkiye sahip.

Haberin Devamı

Kusursuz ve bakımlı bir cilt

Çok yönlü bir krem. Canlı, mükemmel şekilde nemlendirilmiş ve zararlı UV ışınlarından korunan bir cilt... Şimdi bu iki etkiyi sağlayan bir BB kremi var; Shiseido BB Cream. İşte, Shiseido BB Cream’in 10 özelliği...
1- Cilt parlaklık ve canlılık kazanıyor.
2- Cilt gün boyunca nemli kalıyor.
3- Gözeneklerde azalma görülüyor.
4- Cilt bütünleşip dengeli bir ton kazanıyor.
5- Güneş koruma faktörü (SPF) 30 sayesinde cildi zararlı UV ışınlarından koruyor.
6- Hafif, yağsız dokusuyla cilde rahatsızlık hissi vermiyor.
7- Cildi yumuşatıcı etkisi bulunuyor.
8- Oksidasyona karşı gül elması yaprağı ve tiyotorin özütü içeriyor.
9- Komedojenik değil.
10- Dermatolojik açıdan test edildiğinden cilde zararlı değil.

Dudaklarda canlı etki

Shiseido Perfect Rouge, düzenli kullanıldığında dudaklarınızı besleyip güçlendiren öğeler içeriyor. Rengi, parlaklığını ve tazeliğini gün boyunca koruyor. Elinizde tutmanın verdiği histen kutusunun çıkardığı sese ve dudaklarınızdaki dokunma hissine kadar her açıdan keyif verici etkisi de cabası.

Yazarın Tüm Yazıları