Kuru cilde avokado dopingi

En sevdiğiniz krem bitti mi? O halde mutfaktaki malzemelerle krem hazırlamaya ne dersiniz...

Haberin Devamı

Buzdolabınıza bu kez farklı bir gözle bakın, yeter. Orada bulunan taze yiyecekler, aynı zamanda birer kozmetik mucizesi olabilir. Örneğin avokado...

Avokado, mükemmel lezzetinin yanı sıra cilt bakımı için de ideal bir meyve... Sebze ve meyveler arasında yüzde 25’lik oranla en yüksek yağ içeriğine de o sahip. Buna rağmen düşük kalori oranıyla son derece sağlıklı. İşin bir de kozmetik boyutuna bakacak olursak; kuru ciltler için mükemmel bir nemlendirici. İçeriğindeki yağ asitleri cilt tarafından tamamen emildiğinden kuruluğu önlüyor.

AVOKADO MASKESİ

Yarım olgun avokadoyu bir çatal yardımıyla iyice ezin. Bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir yemek kaşığı çırpılmış kremayla (buzdolabınızda yoksa yoğurt da olur) iyice karıştırın. Göz çevresini koruyarak yüzünüze maske şeklinde sürün. 15 dakika etki etmesini bekleyip ılık suyla durulayın.

Saç kurutma deyip geçme

Haberin Devamı

Saça en çok zarar veren şey, onu yüksek ısıda kurutmak. Bu, saç tellerinin uzun vadede kırılmalarına yol açarken aynı zamanda koruyucu tabakası kütiküle zarar veriyor.
Bu zararı minimuma indirmek için, öncelikle saçlarınızı doğal kıldan yapılmış bir fırçayla tarayın. Saç kurutucuyu da saç diplerinden uçlara doğru hareket ettirerek kurutmayı alışkanlık haline getirin. Böylelikle saç tellerini bir film gibi saran kütikül tabakası kapanır ve ışığın eşit olarak yansımasını sağlanır.
Sonrasında avucunuza aldığınız bir miktar parlaklık veren kremi da saçlarıza uygulayarak son noktayı koyun.

Fazlalıklardan masada kurtulun

Beslenme uzmanları, kendinizi hafif, güzel ve daha mutlu hissetmek istiyorsanız, mümkün olduğunca kızartma, et ve işlenmiş besinlerden uzak durmanızı öneriyor. Bu saydıklarımız yerine tabağınızda taze sebze, meyve, tavuk ve balık
olsun.
Tabağınızın ayrıca mümkün olduğunca renkli görünmesinin yanı sıra tuz ve yağdan uzak durmanız da sizin açınızdan yararlı.
Ve yemek yerken birçoğumuzun atladığı en önemli detaylardan biri; yavaş yemek... Araştırmalar bilinçli, tadına vararak yemenin ve yemeği iyi çiğnemenin, hızlı doymaya yardımcı olduğunu ortaya koyuyor.

EDİTÖRDEN...

Tanıtım yüzü Atiye

Haberin Devamı

Avon’un yenilenen makyaj koleksiyonu Color Trend’in yeni yüzü, Atiye oldu. Genç şarkıcı, bu işbirliğiyle ilgili şunları söyledi: “Bu, benim için son derece heyecan verici bir deneyim oldu. Kadınlara farklı ve özel seçenekler sunan Avon’un dünyasında yer almak çok keyifli...”

Ödüllü saç bakım ürünü

L’oreal Paris Elseve Komple Onarıcı 5, saç bakım ürünleri kategorisinde “2012’nin En İyi Yeni Ürünü” ödülünün sahibi oldu. Ürün, yıpranmış saçların 5 problemine aynı anda çözüm sunuyor. Yıpranma işaretleri cansızlık, zayıflık, matlaşma, sertleşme ve kırılma ile mücadeleye destek veriyor.

Tendeki mucize

YSL Touche Eclat, yüz hatlarını belirginleştiren aydınlatıcı formülüyle tene adeta sihirli bir değnek gibi dokunuyor. 16 farklı tonu bulunan ürün, opaklıktan uzak formülü sayesinde tüm pürüzleri yok ederken aynı zamanda doğal bir ten görünümü sağlıyor.

Yazarın Tüm Yazıları