Kurtuluş reçetesi lamba veya polis

Güncelleme Tarihi:

Kurtuluş reçetesi lamba veya polis
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 02:00

Kurtuluş’ta 8 yolun kesiştiği dönel kavşak, sabah ve akşam saatlerinde sürücülere kâbus yaşatıyor. Trafik ihlalleri nedeniyle tıkanan yolla ilgili vatandaşlar, “Sinyalizasyon sistemi ya da trafik polisi şart” diyor.

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’nün Cebeci girişindeki dönel kavşakta, mesai öncesi ve sonrası trafik keşmekeşi yaşanıyor.  Kavşakta trafik ışığı olmadığı için sürücüler, kural ihlali yapıyor. Dumlupınar Caddesi’nin, Cemal Gürsel Caddesi istikametinde oluşan araç kuyrukları Talatpaşa Bulvarı’na kadar uzarken, Hacettepe Hastanesi’nden çıkmaya çalışan hasta ve hasta yakınları ile çalışanlar ise dakikalarca yoğunluğun azalmasını bekliyor. Bazı sürücüler de ters istikamete yöneliyor. Sıhhiye istikametine gitmek isteyenlerin kampüs içinden geçen Gevher Nesibe Caddesi’nde oluşturduğu trafik yoğunluğu ise hastaneye ulaşımı zorlaştırıyor. Trafiğin saatlerce tampon tampona ilerlediği bölgede yayalar da araçların arasından koşarak yolun karşısına geçiyor.

Haberin Devamı

1.5 SAAT TAMPON TAMPONA

Hafta içi her gün özellikle iş çıkış saatlerinde yaşanan trafik sorununun çözülmesini isteyen vatandaşlar, yetkililerden şu önlemleri almalarını istiyor:
Kavşak küçük ama trafik yükü çok fazla. Özellikle akşamüzeri 16.30 ile 18.00 arası araçlar tampon tampona ilerliyor. Kavşağa sinyalizasyon sistemi yerleştirilebilir ya da en azından trafiğin yoğun olduğu saatlerde bir trafik polisi görevlendirilebilir. Böyle olunca insanlar kural ihlali yapıyor. Geçiş üstünlüğünü hiçe sayıp yoluna devam ediyor. Trafiğin akacağı varsa da bu ihlaller nedeniyle kilitleniyor.” Sedat CENİKLİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!