Kurtulmuş: Fırat Kalkanı, laf olsun diye yapılan operasyon değil

Güncelleme Tarihi:

Kurtulmuş: Fırat Kalkanı, laf olsun diye yapılan operasyon değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 15:37

Kurtulmuş: Fırat Kalkanı, laf olsun diye yapılan operasyon değil

Haberin Devamı

Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ/KONYA, (DHA) - BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fırat Kalkanı operasyonunu sürdüren Türk askerine yönelik El-Bab'da, IŞİD tarafından yapılan saldırıyla ilgili, "Maalesef terör örgütü militanlarının Türk unsurlarına saldırmaları beklenilen bir şeydir. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Fırat Kalkanı, vatan savunmasının bir parçasıdır. Laf olsun diye ya da herhangi bir ülkenin toprağını işgal edelim diye yapılmış bir şey değildir" dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya', organizasyonu kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir otelde düzenlenen 'Uluslararası İslam Sanatları Yarışması' ödül törenine katıldı. Kurtulmuş, sanatın sadece bir müzede veya kongre merkezin de sergilensinler diye yapılan bir iş olmadığına dikkat çekerek, "Bizim için sanat sadece soyut olarak, sadece sanat olsun diye değil, bütün bunların hepsini içerisine alan ama hayatın içerisinde var olan bir bütünün parçasıdır" dedi.
Numan Kurtulmuş, programın ardından AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Numan Kurtulmuş, burada basın mensuplarının sorunlarını cevapladı. 
HAC VE UMRE İÇİN TÜRK LİRASI ALINMASI 
Hac ve Umre ücretlerinin Türk lirası olarak alınmasıyla ilgili soru üzerine Kurtulmuş, şunları söyledi:
"Hac ve Umre milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiriyor. Biz niye hac ve umreyi döviz üzerinden konuşalım. Oradaki hizmetler belli, Suudi Arabistan'daki otellere riyal üzerinden ödenecek. Türk Hava Yolları, biletleri de dövizi belli bir seviyede tutarak Ramazan ayı sonuna kadar artırım yapmayacak. Dolayısıyla biz vatandaşlarımızdan hac ve umre ücretlerini Türk parası olarak alacağız. Bu önemli bir gelişmedir. Aynı şekilde Anadolu medyasının Türksat uydusuna ödemiş olduğu paralar dolar üzerinden ödeniyordu. Bunun belirli bir yerde sabitlenerek Türk parasına döndürülmesi teklifinde bulunduk. Diğer alanlarda bu çalışmalarımız devam edecek. Ayrıca yıllarca konuşulur, başka ülkelerle yaptığımız ticaretlerde her ülkenin kendi milli para biriminin kullanılması. Ruslar'dan biz bir şey alacaksak ruble ödeyelim, onlar bizden bir şey alacaksa Türk parası ödesinler. Böylece dolara ihtiyaç uluslararası piyasada azalacak ve doların bir uluslararası baskı aracı olarak kullanılmasını isteyen bazı çevrelerinde imkanları kısıtlanacaktır. Bu doğru politikadır. Bazıları bunu küçümsüyor ve hafife almaya çalışıyorlar. Boşuna merak etmesinler bu milletimizin de hassasiyetle destek verdiği milli bir anlayıştır."
EL-BAB'DA TÜRK ASKERİNE SALDIRI
Kurtulmuş, Fırat Kalkanı operasyonunu sürdüren Türk askerlerine yönelik El-bab'da IŞİD tarafından yapılan saldırıyla ilgili de, Fırat Kalkanı operasyonunun Türkiye'nin güvenliği için yapıldığını kaydetti. Operasyonun laf olsun diye yapılmadığını ifade eden Kurtulmuş, "Türkiye'nin, 'Fırat Kalkanı' operasyonunu laf olsun diye yapılan bir operasyon değildir. Milli güvenliğini ilgilendiren bir gerekliliktir. Sınırın ötesinden gerek DEAŞ, gerek PYD, başka unsurlar, hem teröristler olarak Türkiye'ye saldırıda bulundular, roketler atıldı. Türkiye'nin içerisinde insanlarımız şehit edildi. Bu artık Türkiye için sabredilemez noktaya geldi. Türkiye kendi ulusal güvenliğini temin etmek bakımından bu operasyonu başlattı. Operasyonun hedefi de bellidir. Bu bölgede DEAŞ başta olmak üzere hiçbir terör örgütü kalmayacaktır. Bu anlamda El- Bab'ın, Mümbiç'in terör örgütlerinden boşaltılması için hedeflerimizden vazgeçmiş değiliz" diye konuştu. 'BİR ÜLKENİN TOPRAĞINI İŞGAL EDELİM DİYE YAPILMIŞ BİR ŞEY DEĞİLDİR'
Fırat Kalkanı operasyonunun sonuna kadar devam edeceğini ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:
"Türkiye burada 5 bin kilometrekarelik alanı terör örgütlerinden temizleyecektir. Bu operasyonun ikinci önemli maksadıyla şuydu; biz Suriye'nin kuzeyinde Kürt kardeşlerimizin varlığından rahatsız değiliz. Ama Suriye'nin kuzeyinde diğer unsurlarında Arapları'nda, Türkmenleri'nde asırlardır yaşadığı gibi kıyamete kadar yaşamasından yanayız. Suriye'nin kuzeyinde her hangi bir terör grubunun tek başına iddia ederek bir bölgeyi kendi etkisi altına almış olması, pratik olarak Suriye'nin üçe bölünmesi demektir. Türkiye'nin Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduğunu bir defa daha ifade ediyoruz. Türkiye sınırlarının hemen altında uzun bir coğrafyada bir terör grubunun tek başına hakim olduğu ortamın ortaya çıkmaması için Türkiye, 'Fırat Kalkanı' operasyonuna başladı. Sonuçlarımız, hedeflediğimiz istikamette adımlarımızı atıyoruz. Başarılı bir şekilde de sonuna kadar gideceğiz. Bunu yaparken de maalesef bazı yerlerde terör örgütü militanlarının Türk unsurlarına saldırmaları bu beklenilen bir şeydir. Bugün ki şehidimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Fırat Kalkanı, vatan savunmasının bir parçasıdır. Laf olsun diye yada her hangi bir ülkenin toprağını işgal edelim diye yapılmış bir şey değildir. Türkiye'nin güvenliği, oradaki bölge halkının esenliği için yapılmış olan bir operasyondur. Biz Özgür Suriye Ordusu'na orada lojistik destek veriyoruz. Meşru bir grupla birlikte orada meşru bir operasyonu yürütüyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!