Kurtlar’a karşı Köpekler

Ocak ayından itibaren ekran Kurtlar’la Köpekler’in mücadelesine tanık olacak. National Geographic bülteni gibi oldu ama bahsettiğim belgesel değil...

Osman Yağmurdereli, Kurtlar Vadisi’ne rakip olacak yeni bir mafya dizisi için kolları sıvadı. atv’de ekrana gelecek ve Köpek adını taşıyacak dizide İpek Tuzcuoğlu, Erkan Petekkaya, Mustafa Avkıran ve Burak Sergen rol alıyor.

Köpek dizide Erkan Petekkaya’nın lakabı, İpek Tuzcuoğlu ise Şahande adlı bir karakteri canlandıracak.

Asmalı Konak’tan sonra istediği projeyi bir türlü yakalayamayan İpek Tuzcuoğlu’nu gördüm geçen gün. Dizi için, ‘Çok iyi olacak. Kadın karakterinin öne çıktığı farklı bir mafya dizisi’ dedi.

Çekimlerine bu ay başlanacak Köpek, Kurtlar Vadisi’ne rakip olabilir mi ocak ayından itibaren göreceğiz.

Metin Uca Miras’a kondu

Passaparola
’dan sonra TV8’e haftalık bir program için kolları sıvayan ancak son anda anlaşamayan Metin Uca, TRT1 ekranlarında Miras adlı yarışmayı sunacak.

İtalya’da L’eradita adıyla yayınlanan bu yarışmayı ünlü İtalyan şovmen Amadeus sunuyor ve çok da eğlenceli.

Yarışmanın orjinalini izlediğimden Amadeus’un buradaki muadili olabilecek en iyi isimlerden biri Metin Uca.

Ocak ayından itibaren hafta içi her akşam TRT1’de yayınlanmaya başlayacak Miras, yarışma sevenler için iyi bir alternatif olacaktır.

Biliyorsunuz bu yarışmayı daha önce Tamer Karadağlı sunacaktı. Önce Karadağlı’ya verilen ücret sonra ‘Hani TRT temiz ekrandı’ tartışmalarıyla iş yattı.

Böylece Metin Uca, Miras’a konmuş oldu!.

Petrolü bilemedi 700 milyar gitti

Kasa
’nın çok geç saatte olduğunu yazmıştım. Salı gecesi de bir kadın yarışmacının 700 milyarı alıp alamayacağının belli olduğu en heyecanlı bölüm ekrana geldiğinde saatler 01.00’i gösteriyordu.

Kasa iyi bir yarışma, Kim 500 Milyar İster’in alternatifi olabilecek ekrandaki tek yapım.

Son bölümde de 9 soruyu doğru bilen kadın yarışmacı, ‘Latince kökenli petrol kelimesi ne anlama gelir’ sorusunu bilemeyince 700 milyarı kaçırdı.

Daha önce danışmanlarıyla 200-300 milyon liralık gereksiz bir pazarlığa girdiğinden bu soruyu yanıtlaması için sadece 2 saniyesi kalmıştı, bilemedi.

Her şeyi bilen bir danışman masasına rağmen ‘Kaya yağı’ doğru yanıtını veremedi ve 700 milyardan oldu.

Önümüzdeki hafta 750 milyar için yarışılacak, umarım bu kez daha erken saatte izleriz.

Bu arada hafta başında Kanal D Haber’de izlediğimiz Kim 500 Milyar İster’in davalık bölümü de hayli ilginçti.

Yarışmaya mahkeme kararıyla devam eden Fırat Zengin, ‘Oğuz Atay’ın Tutunamayanlar romanındaki karakterin adı’nın Selim Işık olduğunu bilmesine rağmen yanıt vermedi.

125 milyarı alıp giden Zengin bildiği yanıtı söylese 250 milyar kazanacak, daha da ilginci artık yayından kalkmış bir yarışmada ilk kez 500 milyarlık soruyu görme şansımız olacaktı.

TV bombaları

Kim ki o?

Aradığım birinin özelliklerinden çok aramadığım birinin özelliklerini biliyorum.

Türker Yüksel (Yeni damat adayı)


İş Hoca’ya kaldı!

Erman Toroğlu’ndan rica edelim, ‘Çok belgesel izlemek erkekliğe iyi gelir’ desin de belki daha kaliteli programlara yöneliriz.

Can Dündar (TRT1’de yayınlanan Büyüteç programında)
Yazarın Tüm Yazıları