Kürsüye göz dikti

Güncelleme Tarihi:

Kürsüye göz dikti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2017 16:00

Başkentli milli sporcu İlke Özyüksel, iki ayrı kategorideki Dünya şampiyonasına iddialı hazırlanıyor. Çalışmalarını Eryaman’daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde sürdüren başarılı sporcu, “Gençlerde şampiyonluk, büyüklerde derece hedefliyorum. Sezonu iki organizasyon ile tamamlayacağım” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’yi modern pentatlon branşı tarihinde olimpiyatlarda ilk kez Rio 2016’da temsil eden Başkentli milli sporcu İlke Özyüksel, Dünya Şampiyonalarında hedefinin gençlerde şampiyonluk, büyüklerde ise kürsüye çıkmak olduğunu söyledi.
Eryaman’daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde antrenmanlarını sürdüren İlke, hedefleri ve hazırlık süreciyle ilgili değerlendirmede bulundu. Gençler Dünya Şampiyonası’nda şampiyonluk için mücadele edeceğini vurgulayan İlke, şöyle konuştu:

“Macaristan’da 8 Ağustos’ta başlayacak organizasyondan 10 gün sonra da Mısır’da Büyükler Dünya Şampiyonası var. Oradaki hedefim de kürsüye çıkmak. Macaristan ve Mısır’daki Dünya Şampiyonalarıyla sezonu tamamlayacağız. Bunlar hedef yarışmalarımız. Sezonu iyi kapatmak istiyoruz. İki organizasyonda da kürsüde olacağıma inanıyorum, çalışmalarımız da bu yönde.”

Haberin Devamı

Kürsüye göz dikti

YÜZMEDE MİLLİ DESTEK GELDİ

Şampiyonalarda en iyi performansını göstereceğini vurgulayan İlke, şunları söyledi: “Bugüne kadar aldığım en iyi dereceler Dünya Kupası’nda ikincilik, büyüklerde iki kez Avrupa üçüncülüğü. Gençler Dünya Şampiyonası için hedefimi şampiyonluk, Büyükler Dünya Şampiyonası için de kürsü olarak belirledik. Bunun için de bütün gücümle çalışıyorum. Performans olarak en iyi dönemimi yaşıyorum. Ancak antrenörüm olmadığı için eskrim çalışamadım. Eskrim eğitimimde, altyapımda ve antrenörümde eksiklikler var, bunu da tamamlarsak beni birincilik kürsüsünden hiç kimse indiremeyecek. Kariyerimde hem dünya hem de olimpiyat rekoru olsun isterim, umarım başarabilirim. Yüzme Milli Takımı Antrenörü Gjon Shyti, 20 gündür benimle ilgileniyor. Derecelerim daha iyiye gidiyor. Yüzmeyi geliştiriyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!