Kurşunlu Termal Turizm merkezi olacak

Güncelleme Tarihi:

Kurşunlu Termal Turizm merkezi olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 16:48

Kurşunlu Termal Turizm merkezi olacak

Haberin Devamı

KURŞUNLU(Çankırı), (DHA)- ÇANKIRI Valisi Mesut Köse, Kurşunlu'nun Çavundur köyünde bulunan jeotermal sıcak su kuyusunda incelemelerde bulunarak kuyu hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Kuyudaki incelemelerin ardından tesislerde bölgenin geleceğinin görüşüldüğü bir toplantı gerçekleştirildi. Vali Mesut Köse başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Kurşunlu Kaymakamı Yakup Ömeroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, İl Özel İdaresi Genel Sekteri Hasan Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Kemal Karatatar, KUZKA Çankırı Sorumlusu Mahmut Oral Taşçı, İl Genel Meclisi Üyeleri, MTA yetkilileri, Çavundur bölgesinde hizmet veren otel işletmelerinin sahipleri katıldı.
Toplantıda Çavundur bölgesinde termal turizmin geliştirilmesi için neler yapılması gerektiği konuşuldu. Toplantıda Çavundur bölgesindeki termal tesislerin ve Çankırı'nın termal potansiyelinin yeterince tanıtılması için neler yapılabileceği konusunda istişarelerde bulunuldu.  Vali Mesut Köse, bölgenin bir bütün olarak değerlendirilerek yeni imar planının yapılması, mevcut kuyunun iyileştirilmesi veya yeni kuyu açılmasının bu plan dahilinde değerlendirilmesi için ilgililere talimat verdi.
356 yatak kapasiteli 3 tesisin bulunduğu bölgedeki termal kaynaktan 54 derece sıcaklıkta 47 litre/saniye su çıkmakta. İstanbul-Samsun D-100  Devlet Karayolu'na 1.5, Kurşunlu'ya 9, Çankırı'ya 90, Ankara'ya 160, İstanbul'a 407 km uzaklıkta. Termal kaynaktan çıkan su, doğal sıcaklığı nedeniyle tüm ağrılı hastalıklarda, Alkalik özelliğine bağlı olarak içme kürleri şeklinde, sodyum iyonu içermesi nedeniyle de üst solunum yolları inhalasyonaerosol tedavisinde kullanılmakta.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!