Kurşun gibi kaldırım taşı

Güncelleme Tarihi:

Kurşun gibi kaldırım taşı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2015 15:07

Tunalı’da, tedbirsiz bir şekilde çalışan iş makinesinin fırlattığı kaldırım taşı, kafede ailesiyle oturan Güneydoğu Gazisi Nurettin K.’nın kafasına isabet etti. Kafasına 5 dikiş atılan Nurettin K., “Magandanın silahından çıkan kurşun gibi geldi” diyerek dava açacağını söyledi.

Haberin Devamı

Tunalı Hilmi Caddesi’nde akıllara durgunluk veren bir kaza yaşandı. Büyükşehir'den iş alan yüklenici firmaya ait iş makinesi, Tunalı’daki kaldırım çalışmasının tamamlanmasının ardından cumartesi günü öğle saatlerinde yolda kalan molozu kaldırmak için bölgeye geldi. Caddedeki molozları toplayan kepçenin tekerinin fırlattığı kaldırım taşı, o sırada yol üstündeki bir kafede ailesiyle oturan Güneydoğu Gazisi Nurettin K.’nın kafasına isabet etti. Aniden gelen taş ile kafası kanlar içerisinde kalan talihsiz gazi, hemen hastaneye kaldırıldı. Kafasına 5 dikiş atılan Nurettin K., Büyükşehir Belediyesi ile kepçe operatörüne dava açacağını söyledi. Kepçenin, kazanın ardından çalışmasına devam ettiğini de iddia eden Nurettin K. olayı şöyle anlattı:

‘İNŞALLAH TAŞ FIRLATMAZ’

“Cadde üzerindeki bir kafede eşim ve çocuğumla birlikte oturuyordum. Kepçe ise molozları topluyordu. Çalışmayı görünce eşime ‘inşallah taş fırlatmaz’ diye söyledim de. Bir kaza çıkabileceği aklıma geldi. Kepçe operatörü artistik şov yapar gibi ileri, geri gidip geliyordu. Derken tekerlekten fırlayan taş, maganda silahından çıkan kurşun gibi kafama isabet etti. 5 santim aşağıya gelseydi sonuç daha da kötü olabilirdi. Kör bile kalabilirdim. Eşim ve çocuğuma gelmemesi büyük şans.

TRAFİKTEN AMBULANS GELEMEDİ

Haberin Devamı

Kazanın ardından ambulans çağırdık, trafikten ambulans gelemedi. Kafe çalışanlarınında yardımıyla eczaneye gittik, ilk müdahaleyi yapan eczacı kanamanın şiddetli olduğunu görünce acil hastaneye gitmemi söyledi. Hastaneye kaldırarak orada kafama dikiş attılar. İş makinesi ve görevliler kazaya rağmen çalışmaya devam ediyorlardı. Oturduğum kafe çalışanlarının ve vatandaşların tepkisi üzerine çalışmayı bıraktılar. Yayaların en yoğun olduğu zamanda böyle tedbirsiz çalışma yapmaları çok yanlış. Çalışma yapıyorsanız burayı yaya trafiğine kapatın.

İLK VUKUATI DEĞİLMİŞ

Karakola gittim, şikâyetçi oldum. Kepçe operatörünün bu ilk vukuatı değilmiş daha önce bir işletmenin de tabelasına zarar vermiş. Avukatla görüştüm. İhmali olanlara, kepçe operatörü ve belediyeye dava açacağım. Bu taş başkasına veya küçük bir çocuğa da denk gelebilirdi. Başka canların bu şekilde yanmaması için olayın takipçisi olacağım.”
Kaza nedeniyle büyük şok yaşayan kafe işletmecisi ise çalışma yapanları bir hafta önce uyardıklarını ancak kulak asılmadığı için böyle bir olayın meydana geldiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!