GeriBayram Önerileri Kurban bayramı için yurt dışı tatil seçeneği: Selanik mi, Atina mı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kurban bayramı için yurt dışı tatil seçeneği: Selanik mi, Atina mı?

Kurban bayramı için yurt dışı tatil seçeneği: Selanik mi, Atina mı?

Siz de bu Kurban bayramında farklı bir şeyler yapmak istiyorsanız rotayı Yunanistan'a çevirmeniz yeterli. Selanik ya da Atina, seçim sizin...

Kurban bayramı tatilinde evde oturmak istemeyenler için komşu harika alternatifler sunuyor. Bunların ilk başında ise karayoluyla ülkemize oldukça yakın olan sakin şehir Selanik ve uçakla 1 saat uzaklıkta olan komşunun görkemli başkenti Atina geliyor. Siz de bu Kurban bayramında farklı bir şeyler yapmak istiyorsanız rotayı Yunanistan'a çevirmeniz yeterli.

İşte Yunanistan'ın gözde şehirleri Selanik ve Atina;

Selanik

Selanik hem Atatürk'ün hem de Nazım Hikmet'in doğum yeri olması bakımından bizim için önemli bir şehir. 1912 yılından beri Yunanistan sınırları içerisinde olan Selanik, coğrafi olarak İzmir'e benzese de kendine özgü bir çekiciliği olduğu da gerçek. Aristotelous Meydanı şehrin en önemli meydanı olarak anılıyor. Upuzun bu meydanda palmiye ağaçlarının altında kıyıda bir tur atmalısınız.

Kurban bayramı için yurt dışı tatil seçeneği: Selanik mi, Atina mı

Ayrıca alışveriş yapmak için de bu meydan iyi bir altrnatif. Ermou, Tsiniki ve Mitropoleos da diğer alışveriş caddeleri olarak sıralanıyor. Birbirinden hoş cafeler ve restoranlar bulabileceğiniz bu caddelerde Yunan mutfağına özgü deniz ürünleri ve Souvlaki kebaplarının tadına bakabilirsiniz.

Kurban bayramı için yurt dışı tatil seçeneği: Selanik mi, Atina mı

Sabah kahvaltısı için meşhur Selanik böreğinin tadına bakabilirsiniz. Tabii çay eşliğinde değil milli Yunan içeceği Frappe eşliğinde. Selanik'te ilk yapılacak olanlardan biri de Atatürk'ün doğduğu evi şimdi müze olarak faaliyet gösteren bu evi görmek olacaktır. Pembe boyalı bu ev Atatürk'ün küçükken kullandığı objeler ve fotoğraflarıyla dolu.

Selanik size çok uçlarda deneyimler yaşatmasa da Yunan havasını solumak, yemeklerini tatmak ve deniz havası almak için haftasonu kaçamağına iyi bir alternatif.

Kurban bayramı için yurt dışı tatil seçeneği: Selanik mi, Atina mı

Atina

Atina Yunanistan ve Yunan mitolojisinin doğum yeri olarak önemli bir destinasyon. Atina Ulusal Arekoloji Müzesini ve Akropol'ü gezdikten sonra Yunan mimarisine ve mitolojisine hayran kalmamak mümkün değil. Bunun yanında şehirde lüks cafelerden salaş ve şirin mekanlara kadar pek çok alternatif var.

Plaka bölgesi Atina'nın en bohem ve şirin bölgelerinden. Birbirinden özgün cafe ve restoranların yanında şık butikler ve mağazalarda oldukça hoş tasarımlar bulmak mümkün. Bölge her mevsim turistlerin uğrak noktası konumunda. Şehirde metro ağı oldukça geniş ve güzel işliyor. Hemen hemen her bölgeye metro ile ulaşabilirsiniz.

Kurban bayramı için yurt dışı tatil seçeneği: Selanik mi, Atina mı

Kolonaki şehrin en lüks semtlerinden. Burada şık cafeler ve dünyaca ünlü markaların mağazalarına rastlayabilirsiniz. Syntagma Meydanı ise şehrin merkezi. Upuzun Ermou caddesi 24 saat canlılığını koruyor.

Eğer hafta sonunu lüks mağazalardan alışveriş yapmak ve Yunan tarihini daha yakından incelemeye ayırmak isterseniz Atina'yı tercih edebilirsiniz. Seçim sizin.

False