Kupa'ya gölge düştü

Güncelleme Tarihi:

Kupaya gölge düştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kupada beklenilen performansı gösteremeyen İspanyolların, 2. tur şansı yakalamada kendi galibiyetleri yanında Paraguay'ı yenmesi için Nijerya'ya şike teklif ettiği iddiası üzerine FIFA soruşturma başlattı.

1 milyon dolar

Fransa 98'de İspanya hakkında ortaya atılan şike iddiası ortalığı karıştırdı. D Grubu'nda tur umudu kendisinin Bulgaristan maçı yanında Nijerya-Paraguay maçının da sonucuna bağlı olan İspanyolların Nijerya'ya Paraguay'ı yenmesi için 1 milyon dolar (yaklaşık 264 milyar TL) önerdiği yolundaki iddia kupaya bomba gibi düştü.

FiFA devrede

FIFA, konuyla ilgili soruşturma başlattı. Nijerya Havayolları'ndan aldığı para ile futbolcuların primlerini ödeyebilen, nakit para sıkıntısı çeken Nijerya Futbol Federasyonu bu olay karşısında zor durumda kaldı. Afrika temsilcisinin teknik direktörü Bora Milutinovic'in de bu iddianın ortaya atılmasıyla bütün neşesi kaçtı.

Kınama...

Paraguay maçına bazı oyuncularını riske etmeyecek bir kadro ile çıkması beklenen Milutinovic iddialar üzerine ‘‘Böyle bir şeyin ortaya atılması herşeye gölge düşürdü. Biz bileğimizin gücüyle buraya kadar geldik. Sahadan her türlü sonuç çıkabilir. Bunu böyle bir iddia ile gündeme getirmek hiçkimseye yakışmıyor’’ dedi.

NEŞELERİ KAÇTI

Fransa 98'de büyük beğeni toplayan ve aldığı başarılı sonuçlarla kısa sürede herkesin gönlünde taht kuran Nijerya'nın İspanyollarla birlikte adlarının şike söylentilerine karışması Afrikalı futbolcuların canını sıktı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!