Kupada bir "Büyük" bir "İnanç"!

FORTIS Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Kayseri Erciyesspor oynuyor. Futbolumuzda böyle günler hep tarihe geçer.

Beşiktaş’ın bu cephede 12 finalde 6 kupası var. Erciyesspor "Çizgi dışından" finali oynuyor. Ligde başı dertte, kupada umuda sarılıyor.

Kayseri ekibi ikinci yarıya çok ağır bir yükle girdi. Düşme tehlikesine erken yakalanmıştı. G.Saray’ın efsane kaptanı Bülent Korkmaz takımı omuzlarına aldı, ardı ardına kazandığı puanlarla çıkışa geçti. Ama yetecek mi? Son üç haftada göreceğiz. Bugün gerçek olan; Korkmaz’ın dara düşen takımı kupada final oynuyor. Oraya alın teri, inanç ve özveriyle geldiler. Beşiktaş kazanırsa iddiasının ve emeğinin ödülünü alacaktır.

Kıran kırana

Türkiye Kupası, Fortis adı altında iki yıldır geçmiştekilerden daha büyük ilgi görüyor. Ülkedeki futbol yarışması bu cepheye heyecan, ilgi ve iddia yüklüyor. Bu akşam İzmir’de kıran kırana bir final seyredeceğiz. Kupayı kazanmanın maddi manevi ödülleri çok. UEFA şansı her iki takıma açık. Geçmişte kimi İkinci Lig’den takımlarının büyüklere kafa tutup kupa dışı bıraktığı biliniyor. İkinci Lig’den 1980-81 sezonunda Türkiye Kupası’nda Bolu’yu finalde 2-1 ve 0-0 sonuçlarla eleyerek kupayı kaldıran tek takım Ankaragücü’ydü. 12 Eylül dönemindeki bu sonuçtan sonra Ankaragücü, Devlet Başkanı Kenan Evren’in talimatıyla Birinci Lig’e çıkartılmıştır. Evren Paşa, "Ben söz verdim, sözümde duruyorum" demişti.

Maçımıza gelince Beşiktaş finalde ayakta kalan tek büyük. G.Saray gitti, Fener gitti, Trabzon gitti... Erciyesspor ise G.Saray dahil bütün rakiplerini eledi. Bu olay Türk çocuklarının yüzakıdır. Onca yabancı geldi, gitti ve hatırda kalıcı bir başarı gösteremedi. Bülent Korkmaz özendirici bir örnek. Türk futbolunda bir milat yarattı. Güneş, futbolda artık Anadolu’dan yükseliyor. İki finaliste selam. Avrupa’da yolları açık olsun...
Yazarın Tüm Yazıları