Kupa yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Kupa yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 14:55

Gençlerbirliği, Kars 36 Spor’u iki maçta da 2-1 yenip turu geçerken, Osmanlıspor, 3-1 kazandığı maçın rövanşında, Evkur Yeni Malatyaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Ankara Demirspor, Manisa’da kupa defterini kapadı.

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçları sonunda, Başkent’ten iki takım yoluna devam ederken, Ankara Demirspor da kupa defterini kapattı. Gençlerbirliği, ilk maçta deplasmanda 2-1 yendiği Kars 36 Spor’u rövanşta da 2-1 yenip, adını son 16 turuna yazdırdı. Kendi evinde 3-1 yendiği Evkur Yeni Malatyaspor ile deplasmanda karşılaşan Osmanlıspor, oyunun 35. saniyesinde Turgay Kaçar’ın kırmızı kart görmesi ile 90 dakika bir kişi eksik oynadığı müsabakada rakibi ile 1-1 berabere kalıp, turu geçti.
Başkent’in Üçüncü Lig temsilcisi Ankara Demirspor ise sahasında 3-0 kaybettiği maçın rövanşında Teleset Mobilya Akhisar ile 1-1 berabere kalıp, kupaya veda etti.

KAPTANLIK TARTIŞMASI

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, Ziraat Türkiye Kupası maçında, takımın üçüncü kaptanı Orhan Şam’ın yerine, kaptanlık pazubendini bizzat Zeki Yavru’nun koluna takmasına ilişkin, “Zeki’ye olan güvenimi bir kere daha göstermiş oldum” diye açıkladı.
Özat, Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Kars 36 Spor’u 2-1 yenerek son 16 turuna kaldıkları maçla ilgili değerlendirmesinde, ilk yarıda fazla gol pozisyonu olmadığını belirterek, “Oyuncularıma devre arasında ciddi uyarılarda bulundum. Çünkü hiçbir rakibi küçümseme hakkımız olmadığını, rakip kim olursa olsun saygı duymamız gerektiğini söyledim” diye konuştu.
Maçın ikinci yarısına başlarken yapılan değişikliklerin ardından rakip üzerinde baskı kurduklarını dile getiren Özat, “Skor çok daha farklı olabilirdi. Kars 36 Spor’a başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

BEN BÖYLE UYGUN GÖRDÜM

Ümit Özat, kaptan Uğur Çiftçi’den oyundan çıkarken aldığı kaptanlık pazubendini takım kaptanlarından Orhan Şam sahadayken Zeki Yavru’ya vermesine ilişkin soruyu şu şekilde yanıtladı:
“Takmış olduğu bant zaten gerekli açıklamayı söylüyor. Başka açıklama yapmaya gerek yok. Zeki, devamlı oynayan bir oyuncu. Orhan Şam, bizim kulübümüze hizmet eden bir oyuncumuz. Şöyle de bir şey var ki ben orada Zeki’ye olan güvenimi bir kere daha gösterdim çünkü Zeki bu takımın lider oyuncularından biri. Ben böyle uygun gördüm.”

Haberin Devamı

OYUNU ÇİRKİNLEŞTİRMEDİK

Osmanlıspor Teknik Direktörü İrfan Buz ise Evkur Yeni Malatyaspor maçı ile ilgili değerlendirmesinde, “Karşılaşmada 96 dakika 10 kişiydik. Buna rağmen oyunu çirkinleştirmeden tur atlamak istedik ve bunu yaptık. Futbolcularımızı kutluyorum. Yeni Malatyaspor’a da ligde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

KURALAR BUGÜN ÇEKİLİYOR

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu kura çekimi, bugün, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu’nda saat 15.00’de yapılacak.
Çift maç eleme usulüne göre oynanacak olan son 16 turu ilk müsabakaları 26, 27 ve 28 Aralık 2017, rövanşları ise 16, 17 ve 18 Ocak 2018 tarihlerinde olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!