Kupa kralı Gençler

Güncelleme Tarihi:

Kupa kralı Gençler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2012 02:00

TSYD Ankara Şubesi’nin düzenlediği geleneksel futbol turnuvasının finalinde, Sivasspor’u topa tuttular.

Haberin Devamı

7-1’lik skorla şampiyonluğa uzanan kırmızı-siyahlılar, üst üste üçüncü kez bu mutluluğu yaşadı. Toplamda 14. zafere ulaşan Beştepe temsilcisi, 17 kez ile en çok kazanan Ankaragücü’ne biraz daha yaklaştı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi’nce düzenlenen geleneksel futbol turnuvasının 46.’sı, finallerde görülmemiş bir skorla kapanırken, kupayı Sivasspor’u 7-1 yenen Gençlerbirliği kazandı.
Süper Ligin 4 takımını karşı karşıya getiren organizasyonda; Karabükspor’u penaltılarla geçen Gençlerbirliği ile Elazığspor’u yine penaltı atışları sonucu eleyen Sivasspor, finalde karşı karşıya geldi. Tarihi Cebeci İnönü Stadı’nda oynanan final mücadelesini Ankara Bölgesi hakemlerinden Özgüç Türkalp yönetirken, mücadele de tarihi bir skorla tamamlandı.

Haberin Devamı

Hurşut’a kupayı Vali Yüksel verdi

Oyuna fırtına gibi giren kırmızı-siyahlılar, yeni transfer Lekiç ile 19. dakikada öne geçti. Zec, Azofeifa ve Hurşut’un peş peşe gelen golleri, ilk yarı sonunda skor tabelasını 4-0’a getirdi. İkinci yarıda sahneye çıkan genç Artun, attığı iki golle dikkat çekerken, yeni transferlerden Jimmy Durmaz da fileleri havalandırıp, skora katkı yaptı. 7-0’dan sonra en azından bir gol için atak yapan Sivasspor, 79. dakikada Erman’ın penaltıdan attığı golle durumu 7-1’e getirip, karşılaşmanın sonucunu belirledi. Gençlerbirliği futbolcuları maçtan sonra turnuva şampiyonu olmanın sevincini yaşarken, kaptan Hurşut’a kupayı Ankara Valisi Alaaddin Yüksel verdi. Turnuvada üçüncülüğü, Elazığspor’u penaltı atışları sonucu 5-4 yenen Karabükspor, kazandı.

Üst üste 3. zafer kırmızı-siyahlıların

Sivasspor’u farklı yenen, Gençlerbirliği, TSYD Kupası’nda üst üste üçüncü şampiyonluğunu kazanmanın gururunu yaşadı. Başkent ekibi, 2010’da penaltı atışları sonucunda Ankaragücü’nü 7-6, 2011’de, tamamen gençlerden kurulu takımla mücadele eden Ankaragücü’nü 2-0 yenerek kupayı müzesine götürmüştü. Kırmızı-siyahlılar, son zaferle birlikte toplamda 14. kez TSYD Kupası’nı kazanma başarısı gösterdi. Bu sonuçla, kupayı 17 kez ile en çok kazanan Ankaragücü’ne de bir adım daha yaklaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!