Kupa Goblin-3’e gitti

Güncelleme Tarihi:

Kupa Goblin-3’e gitti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2012 17:35

Bu hafta sonu İstanbul’un eşsiz boğaz manzarası eşliğinde 11’incisi gerçekleştirilen American Express Bosphorus Cup’ın birinci olan Goblin-3 takımı, Porto Cervo Melges 32 Avrupa Şampiyonası’nda yarışma şansını elde etti.

Haberin Devamı

Denizdeki en önemli yarış organizasyonlarından biri olan ve 11 yıldır Garanti Ödeme Sistemleri tarafından desteklenen Sailing Cup, bu sene itibariyle Garanti American Express ana sponsorluğunda American Express Sailing Regatta adıyla gerçekleşiyor.

American Express Sailing Regatta’nın ilk yarışı 1-3 Haziran tarihleri arasında American Express Bosphorus Cup, Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Elvan Akın’ın ev sahipliğinde, Org Sports tarafından ve Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) organizasyonu ile yapıldı. 11’inci yaşını kutlayan ve İstanbul’un eşsiz boğaz manzarası eşliğinde izleyenlere heyecanlı bir haftasonu yaşatan yarışa bu yıl 70 tekne katıldı. Yelkenciler, Haziran sonunda yapılacak olan Porto Cervo Melges 32 Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı kazanabilmek için kıyasıya yarıştı.

Haberin Devamı

American Express Global Network Servisleri , Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Debra Davies bu işbirliğinden olan memnuniyetini, "Garanti Bankası işbirliği ile American Express olarak, İstanbul'un spor takviminde önemli bir yeri olan bu prestijli etkinliğe sponsor olmaktan çok mutluyuz," sözleriyle dile getirdi. Davies, "Bu sponsorluk, Türk tüketicilere sınıfının en iyisi ürünler sunmak ve kart sahipleriyle  üye işyerlerine en üstün seviyede müşteri hizmetleri sağlamak konusundaki taahhüdümüzü paylaşan Garanti Bankası ile aramızdaki güçlü ve büyüyen ortaklığın bir göstergesidir" dedi.

2 Haziran Cumartesi günü Dolmabahçe Sarayı ile Anadolu Hisarı arasında yapılan Boğaz Etabı’nı takip edebilmek için Reina’da, Virgin Radio müzikleri eşliğinde özel bir aktivite alanı kuruldu. Reina’daki bu aktivite alanında #yelkenlerbogazda hashtag'iyle hem Instagram hem de Twitter üzerinden paylaşılan fotoğraflar, Tweetwall ve Instawall uygulamalarıyla canlı olarak Reina’da bulunan tüm davetlilere ve www.yelkenlerbogazda.com websitesinden herkese ulaştı. Jüri tarafından seçilen en iyi fotoğrafı çeken kişi ise, başarılı yelkenciler yetiştiren İstanbul Sailing Academy’de yelken eğitimi almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

İstanbullulara, Boğaz’ın benzersiz manzarası eşliğinde heyecan dolu bir hafta sonu yaşatan yarışı, yaz boyunca 21-22 Temmuz tarihlerinde American Express Turgutreis Cup ve 8-9 Eylül tarihlerinde American Express Göcek Cup yarışları takip edecek.

American Express Bosphorus Cup 2012Yarışma Sonuçları

Genel Klasman
1. Goblin – 3
2. Kia – Lukunku
3. Turkcell – Alize
IRC 1
1. Goblin - 3
2. Kia – Lukunku
3. Fenerbahçe 1 – Garanti Sailing
IRC 2
1. Turkcell – Alize
2. Komet
3. İzmir Yelken
IRC 3
1. Ameera XS
2. Hedef Yelken
3. Sake
IRC 4
1. Corio Zig Zag
2. Fenerbahçe - Boğaziçi Üniversitesi
3. Mikro - Cenoa

DESTEK SINIFI
1. Alvimedica
2. Backup - Akasya
3. Kechi Poyraz – Bahçeşehir Üniversitesi
GOBLIN-3
Tekne Sahibi : AYDIN YURDUM
Dümenci : AYDIN YURDUM
Tekne Tipi : ONE TONNER
Sınıfı : IRC1
Rating : 1.075
Ekip Listesi :
Aydın Yurdum
Adnan Yurdum
Ali Doğaner
Doğan Ünsal
Emre Doğruyol
Emre Şahinduran
Fabrizio Caseretto
Buğra Hadımoğlu
Cüneyt Uygur
Eray Küçül
Fabrizio Casaretto

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!