Kupa Gençler’in

Güncelleme Tarihi:

Kupa Gençler’in
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2016 14:29

‘15 Temmuz Demokrasi Turnuvası’ adıyla düzenlenen organizasyonda, kırmızı-siyahlıları zafere taşıyan golleri, Selçuk ve İrfan Can attı. Üçüncülüğü, Kardemir Karabükspor kazandı.

Haberin Devamı

Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi’nin düzenlediği ‘15 Temmuz Demokrasi Turnuvası’nın şampiyonu, Atiker Konyaspor’u 2-1 yenen Gençlerbirliği oldu. Turnuvanın ilk gününde Adanaspor’u 2-1 mağlup eden Gençlerbirliği ile Kardemir Karabükspor’u 3-2 yenen Atiker Konyaspor, Ankara 19 Mayıs Stadı’nda, hakem Halil Umut Meler’in yönettiği final maçında karşı karşıya geldi. Başkent ekibi, 34. dakikada Selçuk Şahin’in yaklaşık 30 metreden attığı güzel golle 1-0 öne geçti ve maçın ilk yarısı bu skorla tamamlandı.
UEFA Avrupa Lig’inde ön eleme oynamadan gruplarda mücadele edecek Atiker Konyaspor, maçın 88. dakikasında Rangelov’un golüyle skoru 1-1 yaptı. Stattakiler, uzatma olmaksızın penaltılara geçileceğini beklerken, son sözü İrfan Can söyledi. Genç oyuncu, karşılaşmanın 90. dakikasında kazanılan serbest vuruşta, topu köşeden ağlara yolladı takımını 2-1’lik galibiyete ve kupaya taşıdı. Gençlerbirliği ve Torku Konyaspor, 2014 yılında TSYD Kupası’nın finalinde yine karşılaşmış, o mücadelede kazanan 4-1 ile Konyaspor olmuştu. Gençlerbirliği bir anlamda bunun da rövanşını aldı.

Haberin Devamı

KARDEMİR KARABÜKSPOR FARK ATTI

Turnuvanın üçüncülük maçında, Süper Ligin iki yeni takımı Adanaspor ile Kardemir Karabükspor karşı karşıya geldi.
Arda Kardeşler’in yönetiği mücadeleye iyi başlayan Kardemir Karabükspor, 4. dakikada Yatabare, ve 24. dakikada Traore’nin golleri ile 2 farkı yakalayıp, devreyi 2-0 önde tamamladı. 59. dakikada İlhan Depe, farkı üçe çıkardı ve karşılaşma 3-0 sona erdi.

TURNUVANIN YILDIZI İRFAN CAN

Gençlerbirliği’nin orta alandaki ismi İrfan Can Kahveci, turnuvada öne çıkan isim oldu. İlk maçta Adanaspor ağlarını, nefis bir vuruşla havalandıran genç futbolcu, final maçının son anlarında da yine serbest atıştan kazandırdığı golle, takımını galibiyete taşıdı.

GENÇLER 15. KEZ KAZANDI

TSYD Ankara Turnuvası, bu yıl 50. kez düzenlenirken, Gençlerbirliği son şampiyonluğu ile toplamda 15. zaferine ulaştı. 40 yıla yakın süredir kulüp başkanlığını yürüten İlhan Cavcav, bu kupada elde edilen mutlulukların bir çoğuna tanıklık ederken, başkanlığı süresi içinde iki kez de Ziraat Türkiye Kupası (1987 ve 2001 sezonlarında) sevinci yaşadı. Atiker Konyaspor maçında kazanılan kupayı, takım arkadaşları ile birlikte saha içinde kutlayan kaptan Ahmet Çalık Yılmaz, daha sonra, protokol tribününe çıktı. Kaptan, Bodrum’daki tatilini bitirip, maçı izlemeye gelen Başkan İlhan Cavcav’ın yanına gitti ve kupayı kendisine hediye ettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!