Künde Profesoru

Güncelleme Tarihi:

Künde Profesoru
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

FILA'nın yılın güreşçisi seçtiği Şeref Eroğlu, attığı kündelerle dünya güreşinde ders oldu. FILA, güreşçimizin maçlarındaki künde görüntülerini tüm ülkelere yollayarak, genç güreşçiler üzerinde eğitim amaçlı kullanıyor.

KURTULUŞU YOK

Attığı kündelerle güreş literatürüne ‘‘Künde Kralı’’ olarak geçen Şeref Eroğlu, Minsk'te de izleyenleri büyülüyor. Şeref, ayakta tempo ile rakibini yıldırıyor, adeta bitiriyor. Pasivite cezası verdiriyor, parterde ise rakiplerinin işini bitiriyor. Kollarını rakibin beline doladı mı, bundan kurtuluş yok. Bir o yana, bir bu yana piliç gibi çeviriyor.

DERS KONUSU OLDU

Bu yıl FILA'nın yılın güreşçisi seçtiği Şeref Eroğlu, attığı spesiyal kündelerle dünya güreşinde ders oldu. FILA, güreşçimizin maçlarındaki künde görüntülerini tüm ülkelere yollayarak, genç güreşçiler üzerinde kullanıyor. Şeref maça çıktı mı, sadece rakibinin antrenörleri değil, diğer ülkelerin teknik adam ve sporcuları ders alıp, not tutuyor.

RUSLARDAN TEKLİF

Yunanistan'ın, antrenörleri Sapunov aracılığıyla Hamza Yerlikaya'ya yaptığı transfer önerisinden sonra, Dünya Şampiyonu Şeref Eroğlu'na da Rusya Güreş Federasyonu G.Mamiashvili tarafından Rus Milli Takımı'nda güreşmesi önerildi. Mamiashvili, Eroğlu'na, Rusya vatandaşlığına geçmesi karşılığında 500 bin dolarlık öneri sundu. Ancak Eroğlu, öneriyi reddetti.

RUSLARI REDDETTİ

Rusların efsanevi güreşçisi ve Rusya Güreş Federasyonu Başkanı Mamiashvili, Şeref Eroğlu'na milli takımlarında güreşmesi için 500 bin dolarlık bir öneri sundu. Ancak Şeref redetti.

İsveçliler’de Hamza şoku

Güreşçileri M.Litberg'in şampiyon güreşçimiz Hamza Yerlikaya ile yaptığı ve 4-2 biten maça itiraz eden İsveçlilerin hem dolarları boşa gitti, hem de puanları... Maç videodan izlendikten sonra güreşçilerinin aldığı iki puan da silinince İsveçliler, ‘‘Keşke itiraz etmeseydik. Hamza'dan puan almak bile şerefti. Ancak o şansı da elimizden kaçırdık. Aldığımız puanlar da gitti’’ diye kendi kendilerine kızdılar.

Minderin kralıyız

45. Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası'nın üçüncü gün sabah seansında güreşçilerimiz yaptıkları dört maçın üçünü kazandı.

76 kiloda Nazmi Avluca, Belarus A.Batoura'yı çırpmalarla 2-0 yendi. 97 kiloda Hakkı Başar, Litvanyalı S.Ezerskıs'e künde attı, köprüye getirdi. Rakibi çırpma yaparken ayak takınca güreşçimiz ihtar puan aldı. Beline girdi, köprüye getirdi ve minderden 7-0 galip indi.

69 kiloda Mecnun Güler, İsveçli M.Schoberg'i önce çırptı, kündeden köprüye getirdi. 4 dakika 9 saniyede beline girip, indirdi ve tuşladı. 130 kiloda Şaban Donat, dünya minderlerinde Karalin'in veliahtı olarak gösterilen Bulgar S.Mureıko'ya çırpmalarla 4-0 yenilip, elendi.

Bayan güreşine büyük ilgi var

Türkiye'de bayan güreşinin start alması ve önümüzdeki hafta Slovakya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na ilk bayan milli takımımızın katılacak olması bayanlar arasında da güreşe ilgiyi artırdı. Çok sayıda judocu bayan sporcu Güreş Federasyonu'na başvurarak güreş yapmak istediklerini bildirdi. Güreş Federasyonu Başkanı Ahmet Ayık, ‘‘Talepler karşısında şaşırdık. Bilhassa Ordu'da çok iyi bayan judocular varmış. Bu çocuklarımız güreşe gönül vermek istediklerini bize bildirdiler. ’’ dedi.

Emlakbank’ın güreşteki transfer atağı sürüyor

Güreş Federasyonu eski Başkanı İsmail Demirci tarafından kurulan Emlak Bankası Güreş Kulübü'nün transfer atağı sürüyor. Önümüzdeki sezon serbest ve grekoromen stilde lige katılacak Emlakbank, Hamza Yerlikaya ve Şeref Eroğlu'ndan sonra, Nazmi Avluca ile Ukraynalı Avrupa Şampiyonu Ruslan Hekimov'u da transfer etti. Serbest Güreş Milli Takım kadrosunda yeralan, 130 kilo güreşçisi Aydın Polatçı da Emlakbank adına güreşecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!