Kumluca'da ayın söyleşisi

Güncelleme Tarihi:

Kumlucada ayın söyleşisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 15:27

Kumluca'da ayın söyleşisi

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA Belediyesi ve Anadolu Lisesi işbirliğiyle düzenlenen ayın söyleşisi etkinliğinde "2'nci Abdülhamit dönemi" konferansı yapıldı.

Kumluca Belediyesi ve Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen ayın söyleşisi etkinliği Sultan Alpaslan Okulu konferans salonunda gerçekleştirildi. Konferans öncesi konuşan Anadolu Lisesi Okul Başkanı Emre Yükselen, seçim vaatlerinin birinin de her ay okulda bir söyleşi gerçekleştirmek olduğunu ve bunun ilkini bugün gerçekleştirdiklerini söyledi.

Daha sonra Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu öğrencilere konferans verdi. Tarihi iyi okumalarını, tarihin ışığı altında geleceğe nasıl yön verebileceklerini belirlemek için çalışmalarını isteyen Sofuoğlu, tarihte Anadolu topraklarında yaşayan insanların birçok olaylarla karşılaştığını aktardı. Sofuoğlu, "Bu olaylar, ister devlet içinde olsun, ister devlet dışında her zaman inanan insanlara karşı yapılmıştır. Osmanlı'ya bir bakın. Yakın çağ döneminde 9 padişah darbeyle tahtından indirilmiştir. Osmanlı'nın son dönemi 2'nci Abdülhamit dönemine bakın. Bugün tarihimizi bilmediğimiz için bize diktatör olarak anlatıyorlar. Abdülhamit Han kesinlikle diktatör değildir. Son derece akılcı bir devlet yönetimi gerçekleştirmek istemiş, ancak buna karşı çıkan içte ve dıştaki şer odakları bugün olduğu gibi o zamanda boş durmayarak kendisini tahtan indirmiştir. Burada bize düşen görev tarihimizi iyi okumak, iyi anlamak ve geleceğimize buna göre yön vermek olacaktır. Asla ve kesinlikle bir intikam değil, geçmişte yapılan hataların tekrar etmemesi için, gelecek nesillerimizin bir daha kötü günler yaşamaması için bugün sizlere, bizlere büyük görevler düşüyor" diye konuştu.

Söyleşi sonunda öğrencilerden gelen soruları da cevaplandıran Sofuoğlu'na Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından Kumluca Belediyesi kültür yayınları, Anadolu Lisesi Müdürü İsmet Erarslan tarafından da plaket ve çiçek verildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!