Kum heykellere yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Kum heykellere yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 14:33

Kum heykellere yoğun ilgi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Kum Heykel Festivali'ni ziyaret eden öğrenciler 'Dünya Harikaları ve Mitoloji' temasıyla hazırlanan devasa boyuttaki heykelleri hayranlıkla izledi.

Antalya'da 'Dünya Harikaları ve Mitoloji' temasıyla bu yıl 11'inci düzenlenen Kum Heykel Festivali sergisi, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Final Okullarının sosyal- kültürel etkinlik programı kapsamında öğrenciler açık hava müzesi niteliğindeki sergi alanını ziyaret etti. Dünya harikaları arasında yer alan Eyfel Kulesi, Yasak Şehir, Keops Piramidi, Machu Picchu, Taç Mahal, Artemis Tapınağı, Halikarnas Mozolesi, Petra Antik Kenti gibi eserlerin kumdan yapılmış devasa boyuttaki heykellerini görme şansı bulan öğrenciler, bu anları fotoğrafladı.

Okulun Gezi Programı Sorumlusu Fatih Zilli, "Bu özel etkinliğin Antalya'da düzenlenmesi bizim için büyük şans. Öğrencilerimiz eğlenceli bir ortamda kum heykel sanatıyla tanıştı, ilginç örneklerini görme, genel kültürlerini geliştirme imkanı buldu" dedi.

Sergi Direktörü Cem Karaca ise, öğrencilerin gösterdiği ilgiden mutlu olduklarını belirterek, "Alternatif sanatlar kapsamında yer alan kum heykel sanatıyla miniklerin tanışması onların eğlenceli bir ortamda hem sanatsal hem de kültürel yönden gelişmelerine büyük katkı sağlıyor. Bu çerçevede bu gezilerin önemli ve faydalı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Sergi alanında Dünya Harikaları ve Mitoloji temasına ek olarak bir de Atatürk Heykeli ve 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anıtı'na yer verdiklerini belirten Karaca, bu heykellerin de yerli- yabancı tüm ziyaretçilerden büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Gezi sonunda düzenlenen bilgi yarışmasında ise başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!