Kum Heykel Festivali açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kum Heykel Festivali açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 17:04

Kum Heykel Festivali açıldı

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ULUSLARARASI Antalya Kum Heykel Festivali Sandland, bu yıl 10'ncu kez kapılarını açtı. Çeşitli ülkelerden 20'yi aşkın kum heykel sanatçısının 3 haftada hazırladığı eserler büyük ilgi gördü.

Altın sarısı ve incecik kumuyla Lara sahilinde düzenlenen festivalde heykeller, 10 bin metrekare alanda yaklaşık 10 bin ton nehir kumu kullanılarak yapıldı. Geçen yıl 'Dünyanın 7 harikası ve Mitoloji' ana temasıyla düzenlenen festival bu yıl 'Dünyanın 7 Yeni Harikası' olarak gösterilen, 'Kurtarıcı İsa, Kolezyum, Çin Seddi, Machu Picchu, Chichen İtza, Petra ve Taç Mahal' de eklenerek büyütüldü. Ziyaretçi kabulünün başladığı festivalde heykeller led ışık teknolojisi kullanılarak aydınlatıldı. Gecesi farklı bir atmosfere bürünen kumdan heykeller gece ve gündüz gezilebilir.

Festival koordinatörü Cem Karaca, heykellerin dayanıklılık süresini 12 aya çıkardıklarını belirtti. Son iki festivalde heykellerin kış şartlarından az etkilendiğini ve bu aylarda da ziyaretçi kabul ettiklerini vurgulayan Karaca, "Artık sezon 12 ay. Ziyaretçiler heykellerin yapım aşamasından bir sonraki konunun yapımına kadar festivalin her anını izleyebilir. Heykeltıraşlar çalışırken takip edebilir. 2016 sezonu yeni heykelleri ile açıldı" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!