Kulüplere 8 yabancı müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Kulüplere 8 yabancı müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2001 00:00


Futbol Fedrasyonu'nun 4. Levent'teki Tesisleri'nde yaptığı olağan toplantısı sona erdi.
Haberin Devamı

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, önümüzdeki sezon ilk kez uygulanacak Süper Lig'de mücadele edecek takımlara, 8 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalama hakkı tanıdı.

Futbol Federasyonu'nun Levent'teki binasında yapılan toplantıda, Kulüpler Birliği'nin talepleri değerlendirildi. Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ata Aksu, yaklaşık 9 saat süren toplantıdan sonra düzenlediği basın toplantısında, yabancı futbolcu oynatma talimatnamesinde değişiklik yaptıklarını kaydederek, ''Önümüzdeki sezon Süper Lig'de mücadele edecek takımlara, 8 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalama, bunlardan 6'sını esame listesinde bulundurma ve 5'ini ise 11'de oynatma hakkı verildi'' dedi.

Aksu, kulüplerin, sözleşme imzaladığı her yabancı futbolcu için, altyapı fonuna 30 milyar lira ödeme yapma zorunluluğu getirildiğini de kaydetti.

Ata Aksu, bu sezon Birinci Futbol Ligi'nden düşen takımların, kadrolarındaki 2 yabancı futbolcuyu, gelecek sezon mücadele edecekleriİkinci Lig (A) Grubu'nda oynatabileceklerini belirtirken, kulüplerin satışa koyacakları futbolcuları Futbol Federasyonu'na bildirme sürelerinin de 15 Haziran tarihine kadar uzatıldığını ifade etti.

SÜPER LİG'DE 20 TAKIM TALEBİNE RET

Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği'nin, Süper Lig'in 20 takımla oynanması şeklindeki talebini ise reddetti. Federasyon Başkan Vekili Ata Aksu, gelecek sezon devreye girecek Süper Lig'de, 18 takımın mücadele etmesini uygun bulduklarını söyledi.

SPOR KONSEYİ YASA TASARISI

Ata Aksu, TBMM Alt Komisyonu'ndan geçen Spor Konseyi Yasa Tasarısı'nda yer alan, kulüplerden yüzde 15'lik gelir payı ve yüzde 5'lik de reklam payı kesilmesi konusunda, Kulüpler Birliği'nin tepkisini duyarlı bulduklarını söyledi.

Bu yasa tasarısının, Futbol Federasyonu'nun özerkliğini zedelediğini öne süren Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şayet bu tasarı düzeltilmezse, önümüzdeki sezon için Kulüpler Birliği tarafından karşılaşmalara çıkmama kararı alındı. Federasyon'ungörevi, kanunlar ve yetkilerle özerkliğini korumaktır. UEFA ve FIFA, özerkliğe müdahale edici bu tür kararlara yaptırım uygulamaktadır. En son örneği ise Yunanistan'dır.

Şu ana kadar UEFA ve FIFA'ya bu konuyla ilgili girişimde bulunulmadı. Eğer bu yasa tasarısı Meclis'ten çıkarsa, Avrupa'da kulüpler ve milli takım düzeyinde herhangi bir müsabakaya çıkmamız imkansız olur. Zaten şu an için de yasalaşmış bir şey değil. Sadece Alt Komisyon'da kabul edildi. Biz UEFA ve FIFA'ya, bizden talepte bulunmalarına rağmen, bu konuda henüz bilgi vermedik. Ama bu konuyu yakından takip ediyorlar.''

SÜPER LİG, 10 AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, önümüzdeki sezon ilk kez oynanacak Süper Lig'in, 10 Ağustos 2001'de başlayıp, 12 Mayıs 2002 tarihinde sona ereceğini açıkladı.

Açıklamaya göre, 20 takımın yer alacağı İkinci Lig (A) Grubu'nda karşılaşmalar, 10 Ağustos 2001-26 Mayıs 2002 tarihleri arasında oynanacak. 5 grupta, 10'ar takımın mücadele edeceği İkinci Lig (B) Grubu'nda ise maçlar, 19 Ağustos'da başlayacak, 16 Aralık'ta sona erecek.

Bu arada, 3. Futbol Ligi'nde de 90 takımın mücadele edeceği bildirildi.

STATLARDAKİ ŞİDDET OLAYLARI

Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ata Aksu, son dönemlerde statlarda artan şiddet olaylarına duyarlı olunması gerektiğini ve burada asıl görevin kulüp yöneticilerine düştüğünü söyledi.

Aksu, ''Bu konuda Futbol Federasyonu fazla eleştirildi. (Yaptırım uygulamıyor) dendi. Bizim yetkilerimiz bu konuda sınırlıdır. Cezalar ise son derece küçük rakamlar. En yüksek 2,5 milyar liradır. Kolluk kuvveti gücünü kimsenin Federasyon'dan isteme hakkı yok'' dedi.

ÖTEKİ KARARLAR

Haberin Devamı
Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ata Aksu, toplantıda, Federasyon'a borcu bulunan kulüplerin erteleme taleplerinin de kabul edilmemesi kararının alındığını söyledi.

Aksu, Üçüncü Futbol Ligi'ne terfi müsabakalarında, Hakkari Köy Hizmetlerispor-Bitlis Tatvanspor maçında şike yapıldığının da Futbol Federasyonu tarafından kabul edildiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!