Kulüpler şirketleşecek

Güncelleme Tarihi:

Kulüpler şirketleşecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Yücel Seçkiner, düzenlediği basın toplantısında, hükümetin gençlik ve spordaki temel amacını, ilkelerini ve politikalarını anlattı.

Seçkiner, spora büyük önem verdiklerini belirterek, ‘‘Sporu devlet politikası haline getirdik. Bizden sonraki hükümetlerde de devam edecek’’ dedi. Federasyonların, hiç kimsenin üzerinde etkili olamayacağı spor adamları ile kulüp temsilcilerinden oluşan ve kendi dinamiği içinde özerk yapıya kavuşturulacağını ifade eden Seçkiner, ‘‘Ben hazırım diyen federasyonu özerk yapacağız’’ diye konuştu.

Spor organizasyonları ile tesislerin yapım ve kullanımının aşamalı bir şekilde yerel yönetimlere bırakılmasının sağlanacağını da belirten Seçkiner, ‘‘Seyircisiz ama çok amaçlı spor salonları projeleri geliştirilecek’’ dedi. Sporcuların korunacağını belirten Seçkiner, lise mezunu olup Dünya, Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonu olan sporculara üniversitelerin tüm bölümlerine girişte öncelik tanıyacaklarını söyledi.

Bakan Seçkiner, spor kulüplerinin şirketleşmeleri için her türlü özendirici tedbirlerin alınacağını, kulüplerin birer spor okulu gibi faaliyet gösermeleri için çalışmaların hızlandırılacağını da belirterek, ‘‘Sporda şirketleşmeye ilişkin bir yasa çıkaracağız. Bu çerçevede isteyen herkesin spor kulüplerine rahatça üye olmaları sağlanacak. Spor kulüpleri, spor tesisleri yapımı ve işletmesi için teşvik edilecek’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!