Kulüpler Birliği'nden 'yasak kalksın' çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Kulüpler Birliğinden yasak kalksın çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2013 19:48

Bugün gerçekleştirilern Kulüpler Birliği Toplantısı'na Fenerbahçe, Sanica Boru Elazığspor, Gaziantepspor, Kayserispor, Kayseri Erciyesspor ve Torku Konyaspor kulüplerinden yetkili katılmadı.

Haberin Devamı

Toplantıda başkanlık düzeyinde Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Akhisar Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksek, Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer ve Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Mustafa Yolbulan hazır bulundu. Toplantıda Galatasaray Kulübü adına icra kurulu başkanı Lutfi Arıboğan, Beşiktaş Kulübü'nü temsilen ise yönetim kurulu üyesi Hakan Özköse yer aldı.

Toplantıya Kulüplerbirliği ve Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav Başkanlık etti.

HOŞCAN: "TÜRK FUTBOLUNDA DOSTLUK VE BARIŞ KAZANSIN"

Toplantıdan sonra açıklama yapan vakfın başkan yardımcısı Eskişehirspor Kulübü Başkanı Hoşcan, Süper Lig kulüpleri olarak Türk futbolunda şiddet ve düzensizliğin yaşanmamasını istediklerini söyledi. Hoşcan, şiddeti engellemek için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurgulayarak, "Türk futbolunda oluşturulmaya çalışan dostluk ve centilmenlik ortamının bozulmaması için başta yöneticilerimiz olmak üzere, teknik adam, sporcu ve taraftarlarımızı sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Türk futbolu adına biz kulüpler kaybetmeye razıyız, yeter ki Türk futbolunda dostluk ve barış kazansın" diye konuştu.

"DEPLASMAN YASAĞI KALKSIN"


Dört büyük kulüp arasındaki deplasmana taraftar götürmeme yasağına karşı olduklarının altını çizen Hoşcan, "Farklı konularla ilgili tavsiyelerimizi federasyona iletiyoruz. Tabii ki amacımız ve isteğimiz bu yasakların kalkması. Sporda şiddetin önlenmesi için spordaki kişilerin sağduyulu davranması gerekir" ifadelerini kullandı.

Geçen hafta sonu Kayseri'de TFF Süper Kupa'da Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçta fair-play adına güzel şeyler yaşandığına dikkati çeken Hoşcan, "Fenerbahçe-Galatasaray maçındaki duyarlılığın bir milat olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bu arada, toplantıdan önce, hakem semineri için otelde bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp ile İlhan Cavcav bir süre sohbet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!