Kulüpler aday için kararsız

Güncelleme Tarihi:

Kulüpler aday için kararsız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kulüpler Birliği dün İstanbul Conrad Oteli'nde toplanarak 25 Temmuz'da yapılacak Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda belirleyecekleri aday konusunu görüştüler. 15 kulüp temsilcisinin katıldığı toplantı sonunda bir açıklama yapan Birlik Başkanı ve G.Birliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, herhangi bir aday belirlemediklerini, başkanlığa talip olan isimlerin yarın ortaya çıkmasını bekleyeceklerini ve buna göre durum değerlendirmesi yapacaklarını söyledi.

Toplantıda söz alan Kocaelispor Kulübü Başkanı Sefa Sirmen, başkan adayı konusunda herhangi bir isim olmadığını, ancak en iyisini seçeceklerini belirtirken, Kayserisporlu yönetici Mustafa Alan ise ‘‘Ben Ayhan Bermek'i, Şen, Çilingiroğlu'nu, Osman Kolsuz ise Alp Yalman'ı önerdi. Ayrıca Fethi Heper de başkanlık için adı geçenlerden biri. Biz çoğunluk ne derse ona uyacağız'' diye konuştu.

Bu arada Gaziantepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan Kulüpler Birliği'nden hiç kimsenin adaylığını koymaması konusunda bir teklif yaptı. Bu teklif oybirliği ile kabul edildi.

Toplantıda bir konuşma yapan F.Bahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, ‘‘Türk futbolunu yöneten kişinin güçlü olması, doğruları görüp karar vermesi, Türk futbolunun sorunlarını bilmesi, yayın kargaşasına halkın arzu ettiği şekilde çare bulması gerekir. O isim de bana göre Sayın Kaya Çilingiroğlu'dur. Bu işi en iyi şekilde yapacağından hiç bir kuşkum yok.'' dedi.

Galatasaray Temsilcisi Ergun Gürsoy ise toplantıdan sonra, ‘‘Bize yürekli, cesur kişiler hizmet etmeli. Biz kimseden yardım beklemiyoruz. Önemli olan dürüst ve bilgili kişilerin böyle bir göreve gelmesidir. Kaya Çilingiroğlu da bu vasıflara sahip saygın bir isimdir'' diye konuştu.

Federasyon Başkan adayları en geç yarın akşama kadar iki asbaşkanı ile birlikte ismini Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bildirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!