Kulübün kapısı yoktu

Güncelleme Tarihi:

Kulübün kapısı yoktu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım HÜRRİYET'e özel konuştu

92 yıllık Dereağzı'nı pislikten kurtardıklarını söyleyen Yıldırım, ‘‘Son şampiyonlukta Oğuz, Aykut, Engin, Emre, Tayfur gibi yıldızlar gönderileceğine takıma takviye yapılsaydı, bu kadar geriye gitmezdik’’ diye konuştu...

Çim sahalar, halı sahalar, altyapı tesislerini kurduk. 1.5 yılda 12 süper oyuncu aldık. Bizden önce bir flaş transferle yer yerinden oynuyordu. 42 bin kişilik stadın temelini attık. Gelirlerimizi artırdık.

Maltepe sahilinde Fenerbahçe Adası yapıyoruz. Küçükyalı'da 37 dönümlük arazide Su Sporları tesisleri yapılacak. Samandıra yıl sonunda bitiyor. En büyük hedef olan şampiyonluğu yakalayacağız.

Tam saatinde geldi

Sayın başkanla Dereağzı'nda buluştuk... Saatime baktım, kararlaştırdığımız anda Başkan'la yüzyüzeydik. Ne bir dakika geç ne de erken. Gülümsedim... Ve gözlerim bir kez daha saatime kaydı. Bu kez o gülümsedi... ‘‘Tam zamanında geldim, değil mi?’’ Biraz durdu ve yine gülümseyerek devam etti: Eğer, seni bulamasaydım, çeker giderdim. Ben dakik insanım...

Titiz ve iddialı

İşte, böyle bir başkanla karşı karşıyaydım. Titiz, dakik ve iddialı... Hemen arabasına bindik ve ofise doğru süratlendik. Başkan, kasetteki Alişan'ın ‘‘Var ya’’ şarkısını dinliyordu. ‘‘Arabesk mi seviyorsunuz?’’ diye sordum. Klasik müzikten başlayıp, Türk sanat müziğine kadar her türden hoşlandığını söyledi ve ekledi: Yeter ki, kulağıma hoş gelsin.

Tek hedefimiz var

Ve tüm Fenerbahçelilerin kulağına hoş gelecek şeyleri sıralamaya başladı sayın Başkan... Tek hedefle yönetimi devraldık... Özlenen şampiyonluğu mutlaka yakalamalıydık... Bunun için ne gerekiyorsa yaptık. 1.5 yılda 12 süper transfer yaptık. Bu sezon bir çırpıda 6 milli oyuncu aldık. Geçen yıllarda bir flaş oyuncu ile yer yerinden oynardı.

Yeni transferler

Alpay çok çabuk ısındı. Sanki yıllardır sarı lacivertli formayı giyiyor gibi heyecanlı ve hırslı. Ogün- Abdullah ikilisi yavaş yavaş oturacak. Johnson şanssız başladı. Takımın önemli oyuncusu olacak. Preko'nun sakatlığı önemli değil, kendisine yeterince şans verilecek.

Sergen bir yıldız

Sergen'den çok şey bekliyoruz. O bir yıldız. Bu unvanı hakkettiğini gösterecek. Sorumluluğunu da taşıyacak olgunluğa erişti. Kemalettin bir hayli düzeldi. Tam bir profesyonel olmuş. Sakatlığı geçinde faydalanacağız. Metin Diyadin ve Uche de aramıza en kısa sürede katılacak.

Geriye götürdüler

Günlük başarı istemiyoruz. Son şampiyonlukta yanlış operasyon yapıldı. Oğuz, Aykut, Emre, Engin, Bülent, Tayfur gibi isimler gönderileceğine, takıma iyi takviye yapılsaydı, şimdi bu sıkıntıları yaşamazdık. Yanlışlar bizi ileriye değil, geriye götürdü.

Pislikten kurtardık

Dereağzı Tesisleri'ni pislikten kurdardık. 92 yıllık Dereağzı'nın kapısı yoktu. Ne giren, ne çıkan belliydi. Çim sahalar, halı sahalar ile modern kulüp olduk. Basit gibi görünen işlere bugüne kadar kimse el atmamıştı. Doğalgaz bağladık, antrenman sahasını ışıklandırdık.

Herkes işini yapıyor

Cemil Turan- Rıdvan Dilmen ikilisi için endişeler vardı. Mükemmel uyum içindeler. İkisi de işinin ne olduğunu biliyor. Rıdvan'ın her istediğini aldım. O'na inanmasak, görev vermezdik. Yönetim olarak sonuna kadar Rıdvan Dilmen'e desteğimizi sürdüreceğiz.

Arkadaşlık mükemmel

Futbolculardaki arkadaşlık en üst seviyede. Aileler arasındaki bağı da güçlendireceğiz. Bundan böyle hanımların da takımın başarısında büyük payı olacak. Samandıra Tesisleri tamamlanıyor. Yıl sonunda takımı oraya taşayacağız. Bundan böyle ailece kampa katılacaklar.

Boş adam almayız

Fenerbahçe'nin yıllardır en büyük sıkıntısı yırtıcı, yıpratıcı santrofor. Bu eksiğimizi gidermek için çaba harcıyoruz. Boş adam almak istemiyoruz. Uzun yıllar yararlanabileceğimiz oyuncunun arayışı içindeyiz. Johnson'u keşfeden Dilmen, bu açığı da kapayacaktır.

En uyumlu yönetim

Ali Yıldırım ile Osman Yalçın'a eleştiriler var. Her ikisi de gerçek Fenerbahçeli. Yönetime şov yapmak için değil, takıma yararlı olmak için girdiler. Fenerbahçe tarihinin en uyumlu yönetimini oluşturduk. Herkes maddi ve manevi desteğini sonuna kadar yapıyor.

Löw'e destek verdik

Joachim Löw'e erken imza attırmamızı eleştiriyorlar. Biz o günün şartlarına göre hareket ettik. Amacımız Löw'e destek vermekti. Futbolcuların teknik heyete inancını sağlamak için böyle bir karar aldık. Her zaman teknik heyetin yanında olduğumuzu göstermeliyiz.

Gelirlerimiz arttı

Kulübün gelirlerini her geçen gün artırıyoruz. Saha reklamı, bilet satışı, forma reklamı ve stat projesinin içindeki faaliyetlerden büyük kazanç sağladık. Yeni stadı sponsor firmalar ile yapacağız. 2000'li yıllarda Fenerbahçe Avrupa'dan her takım ile başabaş mücadele edecek.

Adalet istiyoruz

Federasyon ile ilişkilerde biz hep iyi niyetli olduk, ama bunun karşılığında çok canımız yandı. Bu sezon aynı tablonun yaşanmasını istemiyoruz. Fenerbahçe'ye karşı önyargılı olunmasın. Adalet istiyoruz. Bize yardım etmesinler, sadece hakkımızı versinler yeter.

Fenerbahçe Ada'sı

Maltepe sahilinde 3 dönümlük Fenerbahçe Adasını yapacağız. Küçükyalı'da 37 dönümlük araziye Su Sporları tesisleri kuracağız. Amatör şubelerimiz başarılı bir yılı geride bıraktı. Yüzmede G.Saray'ı geride bıraktık. Atletizm, Boks, Kürek'te fırtına gibi estik.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!