Kulu’dan İsveç’e Göçün 50. Yılı

Güncelleme Tarihi:

Kulu’dan İsveç’e Göçün 50. Yılı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 18:12

KONYA'NIN KULU İLÇESİNDE İSVEÇ'E GÖÇÜN 50. YILI ADINA BİR RESEPSİYON DÜZENLENDİ.

Konya’nın Kulu ilçesinde İsveç’e göçün 50. yılı adına bir resepsiyon düzenlendi.
Kulu fahri konsolosluğunda düzenlenen resepsiyona İsveç Büyükelçisi Larşh Wahlunt, İsveç Fahri Konsolosu Erdal Akdeve, Kaymakam Hüseyin Avcı, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.
Büyükelçi Wahlunt İsveç fahri konsolosu Erdal Akdeve’yi makamında ziyaret ederek bilgi alış verişinde bulunup istek ve dileklerini dinledi. İkilinin görüşmesinde İsveç’te yaşayanların Kulu’da yapılması gereken iş ve işlemlerin özellikle alınması gereken vize müracaatlarında kolaylıkların sağlanması ve her iki ülke arasındaki yakınlaşmanın, birlikte gereken çalışmaların yapılması hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.
Resepsiyonda konuşan Fahri Konsolos Erdal Akdeve, İsveç’in yaklaşık 9 milyon nüfusunun olduğunu belirterek, “Bu nüfusun 200 farklı ulustan oluşan yüzde 14’ü İsveç dışında doğmuş bireylerden oluşuyor. Son 20-30 yıl içerisinde homojen bir yapıda ‘çok kültürlü’ bir topluma dönüşen İskandinav ülkesi göçmen politikalarını eşitlik, dayanışma ve başka kültürlere saygı üzerine kurulmuştur. Vatandaşlık hakkının diğer Avrupa ülkelerine göre en kolay elde edildiği ülkelerden biri olan İsveç, yabancı uyruklu vatandaşlarını kendi refah sistemine dahil etmek ve fırsat eşitliği sağlamayı ilke edinmiş görünmektedir. 38 ülke içerisinde karıştırıldığında Avrupa’da göçmenler için en iyi ülke olarak konumlandırılmaktadır” dedi.
İsveç Büyükelçisi Larş Wahlunt ise Kulu’da İsveç’e göçün 50. yılı resepsiyonundan memnuniyetini dile getirerek, göç anısına düzenlenen resim sergisini gezerek bilgi aldı. Daha sonra Büyükelçi Wahlunt Belediye Başkanı Ahmet Yıldız’ı makamında ziyaret etti. Başkan Yıldız, Büyükelçiye göç anısına yazılan kitap ve kahve takımı hediye etti. Büyükelçi Wahlunt ise Başkan Ahmet Yıldız’a hediye paketi verdi. Kulu’daki Düden Gölü’nde yaşayan flamingoları ve Düden Gölü’nü yakından görmek istemesi üzerine gölde incelemeler yapan Büyükelçiye göl ve yaşayan göçmen kuşlar hakkında bilgi verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!