Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Dursun:

Güncelleme Tarihi:

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Dursun:
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 14:12

- "Göreve başladığım günden itibaren hep T hakimiyeti var üzerimizde. Turizmin T’sinden çok tayin için geliniyor. İkincisi tayin olanların terfisi için geliniyor. Üçüncüsü turizm tahsisi için geliniyor"

Haberin Devamı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'de, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Mesleki Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, anlatımlarda turizm yerine kültür kelimesinin daha çok kullanıldığını kaydetti.

Kültür ve turizmin birbirine ne kadar yakıştığını, ne kadar yakınlaştığını, ne kadar ayrışması gerektiğinin düşünülmesini isteyen Dursun, şunları kaydetti:

"T hakimiyetinin olduğu bir bakanlık olarak değerlendiriyorum turizmin T’sini. Göreve başladığım günden itibaren de hep T hakimiyeti var üzerimizde. Turizmin T’sinden çok tayin için geliniyor. İkincisi tayin olanların terfisi için geliniyor. Üçüncüsü turizm tahsisi için geliniyor. Dördüncüsü ise teftiş için geliniyor. Beşincisi koruma kurullarının tescili için geliyorlar. T bakanlığı yani. Turizmimin başta üst yaftası olmak üzere içerisinde kültürün olmadığı, kültürel kaygıların projelerin olmadığı bir yapının girdabı içerisinde. Ancak bizler de o girdaba kapılmamak konusunda mücadele içerisindeyiz."

Haberin Devamı

Kültür dünyasının en önemli sorunlarından birinin şehirleşme olduğunu belirten Dursun, “Bütün bunların dışında ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde ilk aklıma gelen proje, kültür dünyamızın en önemli sorunu bana göre, şehirleşme, medeni olma düşüncesinden uzaklaşmamız” dedi.

Şehrin ana unsurunun bina değil insan olduğunu dile getiren Dursun, “Kırsal kesimin özellikleri şehirlere hakim oluyor. Onun için medeniyetin, şehirlerin üzerine bir kere daha eğilmek gerektiği kanaatindeyim. Şehrin asli unsuru bina değil insandır. İnsanın da üzerine yeni baştan eğilmenin çok önemli olduğu kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ise Kapadokya bölgesinin doğal bir destinasyon alanına sahip olduğunu belirterek bölge için yapılan çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

Dünyada eşi ve benzeri olmayan Kapadokya'nın, turizm potansiyeli açısından hak ettiği yerde olduğunu düşünmediklerini aktaran Ceylan, "Yılda 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesi aslında 10 milyon turisti çok rahat ağırlayabilecek potansiyele sahip. Gelen misafirlerin her açıdan memnun kalacağı bu bölgeyi turizmde hak ettiği yere ulaştırmak için tüm kurumlar elinden geleni yapıyor ve yapmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Asım Keser, Teftiş Kurulu Üyeleri, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!