Kültür-sanat için en güzel koltuklar

Güncelleme Tarihi:

Kültür-sanat için en güzel koltuklar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2018 11:53

Kültür-sanat için en güzel koltuklar

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin, Yeşilbahçe Mahallesi'nde inşa ettiği kültür merkezinde inşaat çalışmaları sona doğru geliyor. Merkezin çevre düzenlemesi tamamlanırken salonlarda koltuk montajları da yapıldı.

Muratpaşa Belediyesi'nin Mimarlar Odası Antalya Şubesi'yle düzenlediği ulusal yarışmayla projesini belirlediği tiyatro, opera ve diğer sahne sanatlarının ortak kullanacağı kültür merkezinin inşaatında son aşamaya girildi. Yeşilbahçe Mahallesi'nde 17 milyon 849 bin TL'ye mal olacak ve Türk sinemasının 'Sultan' lakaplı oyuncusu Türkan Şoray'ın adını taşıyacak merkezin çevre düzenlemesi büyük ölçüde tamamlandı. Bununla birlikte, Türkan Şoray Kültür Merkezi'nin 658 kişilik seyirci kapasiteli salonlarının da koltuk montajları gerçekleştirildi.

Mimari yapısıyla da Antalya'ya ayrı bir değer katacak kültür merkezi, 5 bin 420 metrekare inşaat alanına sahip. İki ana taşıt ve yaya aksı üzerinde konumlandırılmasıyla aynı zamanda kent mimarisi içinde köprü görevi gören kültür merkezinde fuayenin, atölye ve prova salonlarının kent sakinleri ile salon kullanıcılarını buluşturması projenin en özgün yanı olarak ön plana çıkıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!