Kula'da Süt Günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Kulada Süt Günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 15:10

Kula'da Süt Günü kutlandı

Haberin Devamı

MANİSA'nın Kula ilçesinde Kula Süt Üreticileri Birliği'nin yeni hizmet binasının açılışı için düzenlenen törende Dünya Süt Günü de kutlandı.

Kula Süt Üreticileri Birliği, her yıl 21-22 Mayıs tarihlerinde kutlanan Dünya Süt Günü nedeniyle düzenlenen programda yeni hizmet binasının da açılışını yaptı. Açılışa Kula Kaymakamı Osman Güven, MHP'li Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, MHP Kula İlçe Başkanı Nazım Baytok, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Yiğen, Esnaf Odası Başkanı Aytekin Şadan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bilgin Sarısu, Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Oktay Kırlı, siyasi parti yöneticileri, üreticiler ve davetliler katıldı. Açılış programında pilav ve sütlaç ikramı da yapıldı.

Sütün sağlık açısından çok önemine dikkat çeken Kula Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal, özellikle çocuk ve gençlerin bu besinleri her gün önerilen miktarlarda tüketmeleri için teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Büyüme ve gelişme çağında olan çocukların süt ürünlerini tüketerek büyümesinin ileri yaşlarda görülen kemik erimesi gibi hastalıklardan korunmada da büyük önem taşıdığını söyleyen Uysal, "Ülkemizde süt tüketimi, Avrupa Birliği ülkelerine kıyasla daha düşüktür. Ülkemizde kişi başına tüketilen içme sütü miktarı yıllık 24 litre civarındadır. Bu miktar birçok Avrupa ülkesinde 100 litrenin üzerindedir. Oysa her yaş grubunun günde 2 su bardağı süt veya süt ürünlerini tüketmesi gerekir. Sütün insan beslenmesindeki önemini çok iyi bilen bakanlığımız ülke genelinde başlattığı 'Okul Sütü Akıl Küpü' projesi ile de süt içme alışkanlığının kazanılmasında önemli rol oynar" dedi. Uysal, kurulduğu günden bu yana çeşitli yerlerde faaliyet gösteren birliğin artık kendi hizmet binasında üreticilerine daha geniş çaplı hizmetler verebileceğini ifade etti.

Süt Üreticiler Birliği'nin yeni hizmet binasının üreticilere daha sağlıklı ve geniş çaplı hizmetler verebilmesi için yapılan güzel bir proje olduğunu dile getiren Kula Kaymakamı Osman Güven ise, süt üreticilerinin yaptığı çalışmalarda kaymakamlık olarak desteklerini esirgemeyeceklerini belirtti.

Dünya Süt Günü ve yeni hizmet binasının açılışı için hazırlanan program, kurdelenin kesilmesi ve ikramların sunulmasıyla sona erdi.

Hasan YİĞEN / KULA (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!