Kuğulupark, 'ithalat yasağı' yüzünden kuğusuz kaldı

Güncelleme Tarihi:

Kuğulupark, ithalat yasağı yüzünden kuğusuz kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2001 00:00


Çankaya Belediyesi'nin Kuğulupark için Avusturya'nın başkenti Viyana'dan getirmek istediği 2 çift kuğu, kanatlı hayvanlarda görülen ''Newcastle'' hastalığı tehlikesi nedeniyle uygulanan 'ithalat yasağı'na takıldı.

Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz, parktaki 4 kuğudan 3 tanesinin ölmesi üzerine kuğu getirtebilmek için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını belirtti.

Kuğulupark için Avusturya Büyükelçiliği aracılığı ile Viyana'dan 2 çift kuğu getirmek için çalışma başlattıklarını anlatan Yılmaz, ''Kuğu getirtmek için başlattığımız girişimler canlı hayvan ithalat yasağı nedeniyle yarım kaldı'' dedi.

''Kuğulupark yasaktan dolayı bir süre daha kuğusuz kalacaktır. Girişimlerimiz sürüyor, umarım yakın zamanda sorunu çözeriz'' diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

''Bakanlıktan bize cevaben gelen yazıda, Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu ve Yönetmeliğin ilgili maddeleri gereğince insan ve hayvan sağlığını korumak maksadıyla Avusturya'dan 'Newcastle' hastalığı tehlikesi nedeniyle canlı kanatlı hayvanların, etlerinin ve yumurtalarının ithalinin yasaklandığı bildirildi. Kuğulupark yasaktan dolayı bir süre daha kuğusuz kalacaktır. Girişimlerimiz sürüyor, umarım yakın zamanda sorunu çözeriz.''

Kuğulupark'ın güvenlik görevlileri, yaklaşık 1 yıldır parkta 1 tane kuğu bulunduğunu belirterek, parka gelen vatandaşların temizliğe özen göstermediğini, kuğuya hap, jilet, bozuk para ve çengelli iğne attıklarını belirttiler. (aa)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!