"Küfürlü tezahüratı hiçbirimiz tasvip etmiyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Küfürlü tezahüratı hiçbirimiz tasvip etmiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2013 15:53

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı Menajeri Orkun Darnel, Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nde Fenerbahçe ile oynadıkları ve sarı-kırmızılı taraftarların küfürlü tezahüratları nedeniyle tatil edien maçta yaşananları tasvip etmediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Orkun Darnel, yaptığı açıklamada, Fenerbahçe derbisinde yaşananları kendilerinin de hoş karşılamadığını belirterek, "Küfürlü tezahüratı hiçbirimiz tasvip etmiyoruz. Maçın tatil edilmesine neden olan bu durumla ilgili Türkiye Voleybol Federasyonu'nun koyduğu bir kural var. Taraftarlarımızın, sahaya girilmediği ve yabancı madde atılmadığı yönünde serzenişleri geliyor ama küfür konusunda da federasyonun yaptırımı bulunuyor" dedi. Kendi maçlarında, futbol müsabakalarındaki kötü örnekleriyle karşılaştırılabilecek düzeyde taşkınlık bulunmadığını, ancak küfürlü tezahüratların olduğunu anlatan Darnel, şunları kaydetti:

"Sadece bizim taraftarımız değil, diğer birçok takımın taraftarı da maçlarda küfür ediyor. Bu bir adım olabilir. Taraftarlar, 3 uyarı anonsunun ardından maçın tatil edileceğine inanmıyorlardı. Bu durum, en azından adım adım voleybol seyircisinden küfür ve taşkınlığın silinmesi için bir fırsattır."

"Sahada hiçbir şey yapamadık"

Kendilerinin, yaşanan olaydan ziyade, sahada hiçbir varlık gösterememeleri üzerinde durduklarının altını çizen Darnel, şunları söyledi:

"Tatil edilen maçla ilgili federasyon kararını verecektir. Federasyon, küfür konusundaki kararlarını tüm takımlar için eşit uygulamaktadır. Bizim için önemli olan, ortaya koyamadığımız oyun. Sahada hiçbir şey yapamadık. Şu anda ciddi bir maç trafiğimiz var. Yarın DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde Unendo Yamamay ile İtalya'da oynayacağız. Ardından ligde Eczacıbaşı VitrA'yla, sonra yine Avrupa'da Azeryol Bakü'yle karşılaşacağız. Bu durumun çok fazla üzerine gitmemeliyiz. Tabii ki konuyu konuşacağımız gün gelecek."

"Hepimizin morali bozuk"

Fenerbahçe derbisinin sonuçta bir lig maçı olduğunun altını çizen Darnel, şu ifadeleri kullandı:

"Neticede 3 puan kaybettik ama telafisi var. Sahada mücadele adına ortaya bir şeyler koyduğumuzda, telafisi gelecektir. Biz iyi oyunumuzu gösterebilmeliyiz. Fenerbahçe karşısında bunu yapamadık. Hepimizin morali bozuk ama ortaya bir şey koymazsanız, zaten sonuç alamazsınız. Biz camiamıza bu kötü sonucu unutturacağız. Oyuncularımız, özür yerine geçecek bir performans sergileyeceklerdir."

Darnel, DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde yarın oynayacakları Unendo Yamamay maçıyla ilgili olarak da şunları kaydetti:

"E Grubu'nda Prosecco Doc-Imoco ile aynı puandayız ancak galibiyetleri fazla olduğu için birinci sırada onlar var. Bu hafta onlar Azeryol Bakü ile deplasmanda zorlu bir maç oynayacaklar. Biz Unendo Yamamay'ı yenip, grubumuzda liderliğe yükselmek ve grup maçlarını lider tamamlamak istiyoruz. Organizasyonun 'ölüm grubu' olarak adlandırılan grubundayız ancak kendimize güveniyoruz."

BAKMADAN GEÇME!