Küfüre büyük ceza

Güncelleme Tarihi:

Küfüre büyük ceza
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kötü tezahürat önlenemezse, karşılaşma 24 saat sonra seyircisiz oynanacak

Kuşadası'nda yapılan Uluslararası Futbol Hakem Semineri'nde konuşan MHK Üyesi Bülent Yavuz, çirkin tezahüratın önüne geçmek için hakemlerin üzerlerine düşen görevi yerine getirmelerini istedi. Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy da, ‘‘Küfürün kökünü en sert tedbirlerle kazıyacağız’’ dedi.

Caydırıcı tedbirler

Futbol Federasyonu ve MHK, tribünlerde baş gösteren kötü tezahüratın önlenmesi için sert ve caydırıcı tedbirlere başvuruyor. Kuşadası'nda yapılan 39. Uluslararası Futbol Hakem Semineri'nde konuşan MHK Üyesi Bülent Yavuz, hakemlerden talimatnemenin 27. maddesini eksiksiz uygulamalarını ve daha cesur olmalarını istedi.

Önce anons yapılacak

Yavuz şunları söyledi: ‘‘Seyircilerin oyuna fiili müdahalesi olmaksızın, edebe aykırı tezahüratların hakem ve oyuncuları etkilemesi halinde üç aşama uygulanacak. Önce hakem oyunu durdurup anons yaptıracak. Aynı davranışlar sürerse, ikinci kez maçı durdurup, iki takım kaptanından yardım isteyecek.

Seyircisiz oynanacak

Tüm bu çabalara rağmen kötü tezahürat devam ederse, hakem oyunu bir kez daha durdurup soyunma odasının yolunu tutacak ve her iki kulüp başkanından seyirciye çağrı yapmasını isteyecek. Bunlar da başarısız olursa, müsabakayı iptal edecek ve maç 24 saat sonra seyircisiz olarak tekrarlanacak.’’

Kökünü kazıyacağız

Futbol Fedasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da, küfürün önlenmesi için en sert tedbirlere başvuracaklarını belirterek, ‘‘Sezon başı olmasına rağmen, sahalarda edilen küfürlerden büyük rahatsızlık duyduk. Bu federasyon küfürün kökünü en sert derbirlerle kazıyacaktır’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!