Kuddusi Müftüoğlu'ndan Deniz Ateş Bitnel için flaş açıklamalar!

Güncelleme Tarihi:

Kuddusi Müftüoğlundan Deniz Ateş Bitnel için flaş açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 16:59

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Galatasaray-Trabzonspor maçındaki yönetimi nedeniyle ağır eleştirilere hedef olan hakem Deniz Ateş Bitnel ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Yorumcu Ahmet Çakar'ın, "Bu maçta bahis baronlarının parmağı var" iddiasına sert çıkan Müftüoğlu, "Belgeniz varsa ispatlayım" dedi.

Haberin Devamı

TFF'nin Riva'daki tesislerinde basın toplantısında gazetecilerin karşısına tek başına çıkıp görüşlerini dile getiren ve soruları yanıtlayan Kuddusi Müftüoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Deniz Ateş Bitnel potansiyeli olan, genç bir hakem arkadaşımız. Daha önce zorluk seviyesi yüksek maçlara atanması normaldir. Ancak dünkü performansı bizi üzmüştür. Başarılı hakemlere destek olduğumuz gibi başarısız hakemlere yaptırımlarımızı uygulayacağız.

'MAÇTAN SONRA KİMSEYLE GÖRÜŞMEDİM'
Maçtan sonra kimseyle görüşmedim. Hakemimiz hatalar yapmıştır, gözlemci raporu ortadadır. Hakemimize gerekli yaptırımları uygulayacağız. Bundan sonra hakemlerimiz bütün müsabakalarda objektif olacak. Çarşamba, perşembe günleri bütün hakemlerimizle değerlendirme toplantısı yapacağız. Uilenberg ve Rosetti ile çalışmalarımız var.

Haberin Devamı

'BİTNEL'İN PERFORMANSI KÖTÜ'
Şimdi şöyle söyleyeyim. Görüntü hoş değil, sanıyorum kurullar gerekli cezaları verir. Deniz Ateş Bitnel'in performasının kötü olduğunu biraz önce söyledim. Yaptırımların ne olduğunu zamanla göreceksiniz. Salih'in kahraman olmasını doğru bulmuyorum.

'TÜRK HAKEMLİĞİ ADINA ÜZÜLDÜM'
Sezon başında göreve geldiğimizde Türk hakemliğinde gelişim ve değişim programı uyguladık. Bu konuda tallimatları değiştirdik, aynı zamanda profesyonelliğe geçiş yaptık. 22 arkadaşım görev yapacaktı. Çok sık, tecrübeli arkadaşlarımız görev yaptı ve yapmaya devam edecekler. Hakeme kart gösterilmesine türk hakemliği adına üzüldüm.

Sayın Başkan Demirören ve yönetim kurulu ile görüştük. Türk hakemlerini geliştirmek içi buradayız ve şu an bir sancı yaşıyoruz. Hakem bir günde olunmuyor, görev vere vere kazanmaya çalışıyoruz. Yeni yüzlere ihtiyacımız var. Hakem tayinlerinde MHK olarak bir görevimiz var ve en son kararı ben veriyorum. Hem Süper Lig, hem PTT için kurul kararını en son ben veriyorum.

'HAKEMLERİMİZ GENEL OLARAK HAKEMLER BAŞARILI'
Ben 15 yıl Süper Lig'de görev yaptım. 1 yıldır bu görevdeyim, hakem hataları her dönemde oluyor. Spesifik hatalar hep konuşulduğu için genel performanslar konuşulmuyor. Geçen sezon ve bu sezon olan hatalar arasında çok fark yok. Bunu istatistikler gösteriyor. Burada bazı maçlarda hatalar oluyor ve bütün maçlarda hata varmış gibi konuşuluyor. Diğer liglerde de hata oluyor. Örneğin dün Avrupa ligi maçlarında, Dortmund-Leverkusen maçında oradaki hataları da gördük. Genel olarak hakemleri başarılı buluyorum. Bizde ceza sistemi yok.

Kuddusi Müftüoğlundan Deniz Ateş Bitnel için flaş açıklamalar
DENİZ ATEŞ BİTNEL MAÇTAN SONRA EVİNE GİTTİ
Doğru değildir. Deniz Ateş Bitnel maçtan sonra evine gitmiştir. Bir değerlendirme toplantısı yapıldı ve sonra evine geçti.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıllarda da FIFA kokartı sonrasında performans düşüklüğü yaşamıştım. Maçlardaki durumunuza göre analiz edilir. Ona biçilen görev onu biraz etkişlemiş olabilir, o ağırlığı biraz fazla hiseetti. Bu konuda gerekli değerlendirmeleri yapacağız.

'SEZONUN EN DÜŞÜK PUANINI ALDI'
FIFA listesini hazırlarken bazı kriterlerimiz vardı. Ulenberg ile görüştük ve iki arkadaşımızı listeden çıkarttık. İki arkadaşımızı listeye ekledik. Bitnel'in performansı beğeniyle izleniyordu ama bunlar çabuk unutuluyor. Hakettiği bir kokart taktı. Gözlemci puanı bu sezonun en düşüğü, 7'nin altında...

Hakem arkadaşlarımızla iki kez oluyor. Ocak ve Haziran ayında belli oluyor. Bundan önceki ve önümüzdeki sezonlarda bizleri taşıyabilicek genç arkadaşlarımızı harmanlayarak kadromuzu oluşturacağız. Dokuz arkadaşımız uyum içinde çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Geride kalan maçlara konsantre oldum. Sezonun geride kalan haftaları için seferber olmuş durumdayız. Bütün hakem arkadaşlarımızla bir genel toplantı yapacağız.

BAHİS ŞİKESİ İDDİALARINA YANIT...
Bu konuda elinde belgesi olan varsa bize getirsin, biz bütün işlemleri yaparız. Biz böyle bir şey duymadık. Kaldı ki biz kendi hakemlerimize güveniyoruz. Bu iddiayı atanlar, iddialarını kanıtlamakla sorumludur. Maçın geldiği noktada böyle bir değerlendirmede bulundu ve maçı bitirmek durumunda kaldı.

'TAHMİNİNİZDEN KAT VE KAT ÜZGÜN'
Ben de uzun zaman hakemlik yaptım. Böyle bir maçtan sonra o hakemin üzüntüsünü ben bilirim. Sizin düşündüğünüzden kat ve kat fazla üzüldü. Tabii ki sıcağı sıcağına değil, bir süre sonra konuştuk onun üzüntüsünü ben bilirim, hakem arkadaşlarımız daha iyi bilir.

Haberin Devamı

'HAKEM ATAMALARINI BEN YAPIYORUM'
Serdar Çakır'ın hakem atamalarında etkisi olduğunu kim söylüyor bilmiyorum, hakem atamalarına ben karar veriyorum. Hata yaptım demedim. Çünkü bu maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel... Böyle bir performans beklemiyorduk bazı hakem hataları oldu.

'SPESİFİK HATALAR YAPILDI'
Türk hakemliği bir kabuk değiştiriyor ve yeni isimler görev alıyor. Bazen hakem arkadaşlarımız hata yapıyor tecrübeli olanlar da hata yapabiliyor. Bütün müsabakalara bakınca spesifik hatalar yapıldığını kabul ettik. Bütün maçlarda böyle hatalar yapılıyor gibi gösteriliyor ben buna katılmıyorum.

'HAKEMLERİMİZ ZEKİ'
Hakemin performansının kötü olduğunu söyledik. Gözlemci değerlendirmelerinde kötü not aldığını söyledik. Hakem dün kötü bir performans sergiledi. Hakemlerimiz zeki sadece oyunu okuma konusunda bazı eksikler oluyor.

Haberin Devamı

'HAKEM PERFORMANSLARI İYİYE GİDİYOR'
Her hafta dokuz Süper Lig maçı var ve hepsi birbirinden değerli... Hakemlerimiz tecrübeli arkadaşlarımız değerlendirmelerde geçmiş maçlarda yapılan hataların telafisi diye bir tutum olamaz. Sezon başından daha yüksek bir form grafiği çizdikleri için hakem arkadaşlarımız daha iyiye gidiyor.

'YABANCI HAKEME OLUMSUZ BAKIYORUM'
İlave yardımcı hakemliğin çok katkısı var. Maçta karar son olarak hakemin bu yüzden son kararı onlar veriyor. Yabancı hakeme her zaman olumsuz baktım ve bakmaya devam edeceğim.

'TELEFON İDDİASINI ORTAYA ATANLAR, İSPATLAMALI'
Hakemlerimiz maç öncesi maç sırasında telefonları kapalıdır. Bu iddiaları ortaya atanlar ispatlamak zorundalar. Biz hakemlerimie verdiğimiz talimatları sonuna kadar kontrol ediyoruz. Bu kadar baskı olunca hakemlerde bazen hatalar yapıyorlar ama çok çalışıyorlar. Hakemlerimiz çok net telefonla kimseyle konuşmuyorlar. Bu iddiaları ortaya atanlar bunu ispatlayabilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!