Küçükçekmece’de basına açık ihale

Güncelleme Tarihi:

Küçükçekmece’de basına açık ihale
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Temizlik işlerini basına açık bir toplantıyla ihale eden Küçükçekmece'nin Belediye Başkanı Halidun Özbatur, ilçesinin bütün Anadolu'yla güçlü bir bağı olduğunu, Küçükçekmece'de çakılacak küçük bir olumlu bir kıvılcımın bile gereken yerlere, doğru mesajı ileteceğini söyledi. 4 firmanın katıldığı ve 1999 sonuna kadar 409 milyar liraya, Varan İnşaat ve Madencilik Şirketi'ne kalan temizlik işleri ihalesinden sonra Başkan Özbatur'la Küçükçekmece üzerine söyleştik.

İhale tamamlandı, hayırlı olsun. Neden basına açık bir ihaleye gerek duydunuz?

Bütün halkı buraya toplayıp yaptığımız işleri göstermek imkansız. Ama onlara ulaşan siz basın mensuplarıyla bunu sağlayabiliriz diye düşündük. Bundan böyle Küçükçekmece'de bütün ihaleler basının dolayısıyla kamuoyunun gözü önünde yapılacak. Küçükçekmece Belediyesi'nde bin 250 kişi çalışıyor. Bu personelle, bir milyon müşteriye hizmet vermeye çalışan bir firmanın başında gibi görüyorum kendimi. Anadolu'dan İstanbul'a her yıl gelen 500 bin kişinin dörtte biri benim bölgeme yerleşiyor. Bir sene sonra İstanbul'un en kalabalık ilçesi olacağız. Anadolu'yla sıkı bir iletişim içindeyiz. Burada olacak en küçük bir olumlu kıvılcım gerekli yerlerde karşılığını buluyor, istenilen mesaj iletiliyor.

Bütün belediyelerde mali kriz var. Küçükçekmece'de durum nasıl?

Mali kriz elbette ki bizde de var. Diğer belediyelerde yaşanan sorunların hemen hepsinin altına imzamı atarım. Emlak vergilerindeki durumumuzla ilgili arkadaşlarıma talimat verdim. Bir rapor hazırlıyorlar. Ama şu aşamada bir açıklama yapmam sanıyorum ki doğru olmaz.

Bir 'İstanbul Müzesi' kurulsa, siz Küçükçekmece'den bu müzeye ne gönderirdiniz?

Böyle bir soru beklemiyordum. Bunu ben de başkalarına soracağım. (Gülümsüyor) Küçükçekmece'den ne göndereceğime gelince... İlk önce buranın lezzetli etlerinden gönderirdim. Sonra bu müzeye, Altınşehir Mağaraları'nın bir maketini yollamak isterdim. Bu muhteşem kalıntıların yeterince tanınmadığına inanıyorum. Rivayete göre bu mağaraların bir ucu Topkapı Sarayı'na kadar uzanıyormuş. Bir de gölümüz var tabii. Küçükçekmece'den örnek su göndermek isterdim. Doğasıyla, lagünleriyle dünyadaki ender güzelliklerden bu gölün daha iyi tanınması için.

Gölün kirlilikten kurtarılması için İSKİ'nin Anıtlar Kurulu onayı bekleyen üç arıtma tesisi projesi var. Sizin bir çalışmanız olacak mı?

Tabii. Anıtlar Kurulu'yla tesisin kumsalda kurulması için görüşmeler yapıldı. Bu görüşmelerde kurulun olumlu tavrı kazanıldı. Ancak İSKİ'nin buradaki mülkiyet sorununu çözmesi gerek. Arazi askeriye tahsisli bir hazine arazisi. Belediye'nin buranın bedelini ödemesi ya da lojman, orduevi karşılığında arazinin devri sözkonusu. İSKİ lehine her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Zaten onlar da bize biyolojik arıtma için ABD'de kullanılan en son teknolojiyi getireceklerine dair söz verdiler.

Spor Kulübü'ne çözüm

Vali Aktaş döneminde, Halkalı'nın da aralarında bulunduğu 17 yeni ilçe kurulması için bir önerge hazırlanmıştı. Milletvekilleriyle görüşmelerimizde bu konunun sonbaharda Mahalli İdareler Yasası görüşülürken ele alınacağı söylendi.Siz Halkalı'nın ayrılmasına nasıl bakıyorsurnuz?

Bölünmeden kasıt, hizmetlerin daha etkin verilmesini kolaylaştırmaksa tabii ki evet derim. Ama merkezi yönetimin yeni kurulacak ilçeye katkıda bulunması gerekir. Eğer ilçeyle birlikte imkanlar da ikiye bölünecekse, buna karşıyım. Zaten o durumda Halkalı Belediyesi acz içinde kalır.

Küçükçekmece'de belediye başkanları Küçükçekmece Spor Kulübü Başkanlığı'nı da üstleniyor. Siz ise farklı düşünüyorsunuz...

Bir koyundan ancak bir post çıkar. Halk beni belediye başkanı seçmiş ve bu göreve getirmiş. Küçükçekmece'de belediye başkanlarının aynı zamanda kulüp başkanı olması gibi eğilim var ama benim belediye başkanı olarak sorumluluklarım olduğunu düşünüyorum. Ben herşeyden önce Küçükçekmece'nin belediye başkanıyım. Üstelik şimdiye kadar bu teamülden dolayı, zorunlu olarak, belediye imkanları kulüp menfaatine kullanılmış. İki ayrı sorunla tek bir kaynakla başetmeye çalışmak gibi birşey bu. Ancak, hem bir Küçükçekmeceli hem de Halidun Özbatur olarak, Küçükçekmece adını taşıyan bir kulübün amatör kümeye düşmesini içime sindiremiyorum. Tek amacım bu kulübü yeniden üçüncü lige çıkartarak iadeyi itibarını sağlamak.

Bunu nasıl sağlayacaksınız?

Şimdiye kadar sürdürülmüş 'verin de vereyim' politikasını terkettim. Yeni politika 'yapın da görelim.' Bölge işadamlarına çağrı yaptım. ‘‘Gelin bu sporcuları üzerinize zimmetleyelim. Kulübün futbolcularına iş verin, idmanlarda izinli olsunlar’’ dedim. İlk etapta iki firma birer futbolcu istedi. Devamının geleceğine inanıyorum. Bir belediye başkanı olarak Küçükçekmece Spor Kulübü'nün bir hamisi değil, bir ağabeyi olmak istiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!