Küçük esnafın kredi sevinci

Güncelleme Tarihi:

Küçük esnafın kredi sevinci
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2015 14:31

- Siverek'te birçok küçük esnaf, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı yeni esnaf kredisinin müjdesinin sevincini yaşıyor

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - Siverek'te kalaycı, bakırcı ve semerci gibi birçok küçük esnaf, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı yeni esnaf kredisi müjdesinin sevincini yaşıyor.

Başbakan Davutoğlu'nun kısa süre önce açıkladığı "yeni esnaf kredileri" küçük esnafta heyecan uyandırdı. Son yıllarda yaşadıkları maddi sıkıntılar nedeniyle zor durumda olduklarını belirten esnaf, faizsiz kredi ile hem gelişeceklerini hem de yok olmaya yüz tutan mesleklerin yeniden canlanacağını düşünüyor.

Siverek ilçesinde zor koşullarda mesleğini icra eden, kalaycı, bakırcı, semerci, saat tamircisi, ayakkabı tamirciliği gibi meslek sahipleri yeni krediyle işlerini geliştirmeyi planlıyor.

Yaklaşık 30 yıldır kalaycılık yapan Hamza Salkım, krediden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Esnafa yönelik faizsiz kredi verilmesi iyi olur. Bu işi daha da geliştiririz, çırak alır yetiştiririz" dedi.

Haberin Devamı

Mesleği babasından öğrendiğini belirten semer ustası Mahmut Kasman da Davutoğlu'nun açıklamalarının kendilerini umutlandırdığını söyledi.

Mesleklerini kredi sayesinde gelecek nesillere aktarabilme imkanı bulduklarını anlatan Kasman, işlerini daha iyi şartlarda sürdürebilecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!