KSÜ'de Teknokent temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

KSÜde Teknokent temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2017 14:24

KSÜ'de Teknokent temeli atıldı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) Teknokent Yönetici A.Ş. idare binası ve kuluçka merkezinin temeli törenle atıldı.
KSÜ'nün Avşar Kampüsü'ndeki temel atma törenine; Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan,  KSÜ Rektörü ve Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Durmuş Deveci, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Elife Ünal ve protokol üyeleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Teknokentlerin önemine dikkat çekti. Özkan, "Teknokentlerin memleketimiz ve insanlık açısından çok önemli bir değer olduğunun altını çizmek istiyorum. Özellikle Ar-Ge, bilimin teknolojiye dönüştürülmesi, akademik ve teorik arenanın pratik olarak insanlara hizmet sunmasının en önemli mecrası Teknokentlerdir" diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci de Teknokent'in Kahramanmaraş'ın bilim ve teknoloji üssü olduğunu ifade ederek Teknokent'in daha iyi noktalara taşınabilmesi için şehir, sanayi ve üniversitenin güçlü işbirliğinin önemine dikkat çekti. Deveci ayrıca, Kahramanmaraşlı işadamlarına üniversitede yürütülen projeler ve ödenek yetersizliği nedeniyle bekletilen hizmet binaları için destek çağrısında bulundu.
Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Mahit Güneş de 2011 yılında kurulan Teknokent'te yürütülen projelerle ilgili bir sunum yaptı. Teknokent'te 10'u Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), 4'ü Santez olmak üzere toplam 50 Projenin tamamlandığını ve 48 devam eden proje bulunduğunu belirten Güneş, tüm bu başarıların göstergesi olarak Teknoloji Geliştirme Bölgeleri endeks sıralamasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2 kez ödüle layık görüldüklerini söyledi.
Konuşmaların ardından Teknokent idare binası ve kuluçka merkezi binasının temeli atıldı. Mevcut binasında kısıtlı fiziki imkanlara rağmen 30'u aşkın firmaya hizmet veren Teknokent, 6 bin 500 metrekare kapalı alana sahip yeni binasının tamamlanmasıyla 61 yeni ofis ile hizmet sunabilecek. Binanın tamamlanmasıyla birlikte büyüyen Teknokent'in Kahramanmaraş'a, üniversiteye ve bölgeye çok önemli yatırımlar kazandırması hedefleniyor.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!