Kritik dönemeçte favori yok

Güncelleme Tarihi:

Kritik dönemeçte favori yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2011 00:00

Zirveyi ilgilendiren mücadele öncesi özellikle Bursa temsilcisinde mücadeleyi doğrudan etkileyecek önemli gelişmeler yaşandı.

Haberin Devamı

Milli maç arasının olduğu haftada Bursaspor önce Ertuğrul Sağlam ile olan sözleşmesini uzattı ve dedikodulara son noktayı koydu , sonra sırası ile “sözde” büyük takımların gözdesi haline gelen Volkan Şen ve Sercan Yıldırım ile sözleşmelerini uzatmak için prensip anlaşmasına vardı. Bu kritik hamleleri zamanlama açısından da doğru yapan Bursaspor yönetimi sayesinde  Ertuğrul Sağlam  taktiksel olarak değil ama düşünsel olarak karşılaşmaya önde başlıyor.

Gelelim saha içine. Geçen sene Bursaspor şampiyonluk yolunda ilerlerken en büyük artısı kadro istikrarını yakalamasıydı. Yeni transferlerin Miller dışında katkı sağlayamaması ve yükün geçen sene yıpranmış olan oyuncuların üstüne kalması Bursaspor’u saha içerisinde oldukça zorlamakta. Geçen senenin orta saha oyuncu kurgusunun ( Hüseyin – Bekir Ozan – Ergiç ) tamamen değişmesi sonucu  yakalanamayan  süreklilik ( Swenson , Ergiç , Batalla , Insua ) , İvankov’un formsuzluğu ve Ertuğrul Sağlam’ın yenileyemediği oyun kurgusunu  bir bütün olarak ele alırsak   , bu sene ki kötü oyunun  nedenlerini de açıklayabiliriz.
Duran top organizasyonlarında ciddi tehlikeler yaratan Ömer Erdoğan’ın cezalı olması Bursa temsilcisi için dezavantaj olarak gözükse de , bu eksiklikFenerbahçe’nin kuvvetli ve seri forvetleri karşısında bir avantaja dönüşebilir . Bursaspor – Gaziantepspor karşılaşmasında Cenk Tosun karşısında bocalayan Ömer Erdoğan’ın yokluğunda İbrahim , seri Fenerbahçe forvetleri karşısında Ertuğrul Sağlam’ın en büyük kozu olacak. Ertuğrul sağlam  oyun kurgusunu Ergiç’e uyarlayabilir ve Ergiç’i yardımcı forvet olarak oynatırsa  , ciddi eksikleri olan ( Selçuk – Emre ) rakibi karşısında orta saha üstünlüğünü ele geçirebilir ve Volkan – Ozan ikilisinin getireceği toplarda  ,  yakın – uzak direk koşu ve gol vuruşlarında oldukça etkili olan Miller’la etkili olabilir. Bu sistemin etkili olabilmesi için , Lugano’yu oyalayacak yardımcı forvet önem kazanmakta. Fizik ve oyun zekası olarak bakıldığı zaman Bursaspor’da bu oyuncunun Ergiç olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Fenerbahçe cephesinde akılları kurcalayan 2 soru var.

1 ) Kasımpaşa maçı ile başlayan kötü oyunun sebepleri
2 ) Selçuk ve Emre’nin yokluğunda orta sahada kimlerin oynayacağı

Haberin Devamı

Baroni ve Özer’e teslim edilecek orta saha ile Fenerbahçe’nin oyun hakimiyetini ele geçirmesi biraz zor. Özer son karşılaşmada koşan oyuncu - düşünen oyuncu birleşimini sağlayamadı ve sahada oldukça enteresan görüntüler verdi. Baroni’nin bilinen ve değişmeyen özelliklerini göz önüne aldığımız zaman sağdan sola  Dia – Mehmet – Baroni – Özer dörtlüsü karşımıza en mantıklı diziliş olarak çıkıyor.
Fenerbahçe defans ve forvet omurgasını  oturtmuş bir ekip. Şu an tek sorunları ligin ilk yarısındaki gibi oyunun belirli zamanları düşüş yaşamasalar da oyuna hakim olamamaları. Seyircisinin desteği ile Fenerbahçe bu sorunu daha rahat atlatıyor. Ben maçın gidişatına oyuncu tercihleriyle önce Ertuğrul Sağlam’ın etki edeceğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Dikkat edilmesi gerekenler
Ergiç – Lugano eşleşmesi
Miller ve Niang’ın ön direk koşuları
Dia – Wederson mücadelesi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!