GeriSeyahat Kraliçeyle baÅŸ baÅŸa tatil
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kraliçeyle baÅŸ baÅŸa tatil

Kraliçeyle baÅŸ baÅŸa tatil

Aileniz ve yakın arkadaşlarınızla kıyılarımızın tadını çıkarmak, yabancı konuklarınızı gururla ağırlamak için Türkiye'nin en güzel, en alımlı, en seçkin tekneleri arasından seçim yaptık. İddia ediyoruz: Bu teknelerin rotası daha "kaliteli" bir mavi!

TEKNELERİN FOTOĞRAF, FİYAT VE ÖZELLİKLERİ İÇİN TIKLAYIN...

Ve ikaz ediyoruz, denizlerimizin kraliçeleriyle harika bir tatil için rezervasyon yaptırmaya sayılı gününüz kaldı!

PRINCESS ZEYNEP

Konforu da büyük

50 metrelik "prenses" 13 yıldır dünya denizlerinde çok özel turlar yapıyor. Programı çok yoğun: Yazın Akdeniz'de, kışın Karayipler'de; hatta bir kışını da Seyşeller'de geçirdi. Neyse ki hızlı bir tekne; iki adet 440 beygirlik motoruyla 9-11 knot koşabiliyor.

10 kamaralı teknenin yolcu kapasitesi 24. Her kamarasında klima, minibar, TV, DVD oynatıcı, müzik sistemi ve banyo-tuvalet bulunuyor. Ana kamara ve üst güvertede jakuzi var (kamaraları paylaşırken bunu dikkate almak lazım).

Tekne, su sporlarıyla uÄŸraÅŸmak isteyen konuklarına birçok imkân tanıyor: Jetski, su kayağı, kano, dalış ve olta takımları, iki süratli bot...Â

Metin Kahraman 10 yıldır Princess Zeynep'in kaptanı, onunla birlikte yedi personel her an servise hazır. Hatta dileyen konuklar için personele bir de masör eklenebiliyor: Aromaterapi, sıcak taÅŸ ve Thai masajı için. Konfor ve iyi servis, bu teknenin yolcularını da belirliyor: 1994'ten bu yana kraliyet aileleri (Monaco, Ãœrdün, Kuveyt, Arabistan), dünya çapında ünlü iÅŸadamları, yatırımcılar, sanatçılar prensesin cazibesine dayanamayanlardan.Â

Tabii tüm bunların bir bedeli var: Temmuz, ağustos ve "christmas" dönemi haftalık 84.000, diğer dönemler 70.000 Euro. Ayrıca tur masrafları için kişi başı haftalık 1.260 Euro.
KARADENİZ YATÇILIK 0252.422 00 19


COBRA KING -Guletlerin kralı

Keç armalı 34 metrelik bir Bodrum guleti olan Cobra King henüz iki yaşında. 440 beygirlik iki motoruyla sessizce
13 mil hız yapabiliyor. 552 metrekarelik yelken alanının sağladığı hız ise 12 mil. Tekne yüksek kapasiteli tankları nedeniyle günlerce denizde bulunabilir, keyfinize kalmış.

Cobra King en çok 12 kişiyi ağırlıyor, kaptan hariç personel sayısı beş. Beş kamara içinde en büyüğü baş tarafta;
süit özellikleri taşıyan bu kamarada hidromasaj ve buhar banyosu sistemleri var. Sancak ve iskeledeki iki ana ve
iki konuk kamarası da gayet konforlu.

Bugüne dek diplomasi, iş ve sanat dünyasının birçok tanınmış ismini ağırlayan Cobra King'in, acentesini hiç mahcup etmediğini söyleyelim. Teknenin ortak yaşam alanlarından en genişi, arka güverte. Sofa, bar ve dümen bölümünden oluşan arka güverte, 12 kişinin sakin akşam yemeklerini yiyebileceği biçimde düzenlenmiş.

/images/100/0x0/55eabd5ff018fbb8f893a77a


Ön güverte ve setteki güneşlenme alanları ile oturma grupları, tekne hareket halindeyken de rahatlıkla kullanılabiliyor.
Cobra King'in rotasını konuklar ve kaptan ortak çiziyor. Bodrum ve Göçek turun başlangıç veya bitiş noktaları olan ana limanlar. Bu donanımlı tekneyle Yunan adaları turu yapmak da mümkün.

Tatilde de işten kurtulamayanlar için GPRS ve internet bağlantısı, telefon; dizi müptelaları için plazma TV ve DVD oynatıcı; aktif tatilciler için rüzgâr sörfü, kano, jetski ve
su kayağı, 115 beygirlik güçlü motoruyla Zodiac bot mevcut.
Yeme-içme hariç Cobra King'i haziran-ekim arasında
3.000-5.000 Euro günlük ödeyerek kiralayabilirsiniz.
COBRA YACHTING 0252.316 31 89


EYLÃœL DENÄ°Z II

Her ÅŸey dahil, jakuzi de!

30 metrelik Eylül Deniz II altı kamaralı; yani haftada sadece sekiz kişiyi konuk edebiliyor. Bu şanslı sekiz yolcuya kaptan dahil beş personel servis veriyor.

Her kamarasında TV ve DVD oynatıcısı bulunan teknenin iki ana kamarasında ise jakuzi var!
Eylül Deniz II mutfağıyla birlikte tam donanımlı
bir tekne. İki yaşındaki teknenin ortalama seyir hızı
12 knot. Bu tekneyle yelken seyri yapabileceÄŸiniz
gibi deniz oyuncaklarıyla da vakit geçirebilirsiniz:
Su kayağı, ringo, banana, rüzgâr sörfü ve kano var çünkü. Jetski ise konuklar isterse sağlanıyor.
Teknede her şey dahil sistemi uygulanıyor.
"Her şey"e yiyecek ve içecek, oyuncaklar, limanlarımızdaki giderler ve transitlog dahil. Haziranda günlük kiralama ücreti 4.250 Euro; temmuz, ağustos ve eylülde 4.500, ekimde 4.000 Euro.
MG YACHTING 0232.465 11 27


CLARISSA

Gerçek Akdenizli
30 metrelik Clarissa'yı özellikle yelken seyri yapmak isteyen mavi yolculara öneriyoruz. İyi hesaplanmış yelken donanımıyla ünlü tekne, suya indiği yıl sahibiyle bütün Akdeniz'i dolaşmış, ARC (Atlantik Rallisi) filosuyla Karayipler'deki Antigua adasına kadar seyretmiş.

Çok bakımlı bu teknede bir ana, üç tane çift kiÅŸilik kamara var ve bunlarda TV, DVD oynatıcı ile klima bulunuyor. ÇarÅŸaf ve havluların özel olarak Clarissa için ve en iyi malzeme kullanılarak hazırlandığını belirtmeden geçmek olmaz.Â
Clarissa beş mürettebatla konuklarına profesyonel servis veriyor; beklendiği gibi aşçı dünya mutfaklarından örnekler seçerek menüyü oluşturuyor.

Bugüne kadar birçok ünlü yabancıyı konuk eden Clarissa'yı Türkler pek tanımıyor ama tekne herkese açık. Kısa sürede rezervasyonları tamamlanan teknede "her şey dahil" sistemi uygulanıyor.
Yüksek sezonda haftalık kirası 29.500 Euro.
 CONTACT TURKEY YACHTING 0252.413 63 13


CARPE DIEM II -Ânı yakala!

Bu güzel guletin boyu 31, geniÅŸliÄŸi 7.60 metre. Bu geniÅŸliÄŸe biri ana, ikisi çift kiÅŸilik ve ikisi de iki yataklı olmak üzere beÅŸ konforlu, duÅŸ-tuvalet birimi bulunan kamara yerleÅŸtirilmiÅŸ. Carpe Diem (Latince anı yaÅŸa veya kafana göre takıl anlamına geliyor) en çok 10 kiÅŸiyi ağırlıyor. 450 beygirlik motorlarıyla 11 mil hıza ulaÅŸan tekne yelkenlerini açtığında (550 metrekare yelken alanıyla) 8 mili görmüş.Â

Teknede servis delüks olarak tanımlanıyor. Carpe Diem'in kaptanı Sevinç DaÅŸkıran, 28 yılını denizlerde geçiren deneyimli bir denizci. Onunla birlikte bir aşçı, iki gemici ve iki de hostes konukların bir dediÄŸini ikiletmiyorlar. Teknenin aşçısı arzuya göre dünya mutfaklarının en güzel yemeklerini hazırlıyor.Â

Carpe Diem hayatı kolaylaştıracak makinelerle donatılmış. Ayrıca 4 ve 3 metrelik iki bot, su kayağı, kano, wakeboard, ringo ve rüzgâr sörfü su sporları için emrinize amade.

Tekne en az bir hafta kiralanabiliyor. Ne yazık ki temmuz ve aÄŸustos ayları dolu ama Ege ve Akdeniz'in en güzel zamanları olan haziran, eylül ve ekim boÅŸ. Bu aylarda günlük kira bedeli 3.500 Euro. Bu ücrete yemek ve içkiler de dahil.Â
VÄ°YA YACHTING 0252.316 21 48


MOTİF -Aradığınızdan fazlası

Keç armalı 33 metrelik bir gulet Motif. Günlerce karaya çıkmaya gerek kalmayacak kadar su ve yakıt depolayabilen tekne yalnızca 10 kişiyi ağırlıyor. Teknenin kıç taraftaki kamarası çok özel: Çalışma köşesi, geniş yatağı, oturma birimleriyle çok konforlu. Ayrıca iki iki yataklı, iki çift kişilik ve iki de personel kamarası var. Her kamarada tuvalet ve basınçlı duş ile ayarlanabilir klima var. Biri 20 diğeri 40 metrekarelik salonu ise güneşten kaçan konuklar için.
Modern dekorasyonuyla iddialı Motif'te günlük yaşamı kolaylaştıran makineler, TV, bilgisayar (internet bağlantısı) ve faks bulunuyor. Teknedeki balık ekipmanı, su kayağı, rüzgâr sörfü, kano ve 40 beygirlik motoruyla bir bot, tatilde de "duramayan"lar için. Güvertedeki kocaman jakuzi ise "yaşasın tembellik" felsefesi destek ünitesi sayılır.

Motif'in personeli kaptan, aşçı ve gemiciden oluşuyor. Seçime göre standart, lüks veya delüks menüler hazırlanıyor. Rotayı kaptan veya konukların belirleyeceği Motif'in haziranda günlük kirası 2.500, ekime kadar 2.900, ekimde 1.650 Euro. Yemeklerin ücreti, seçime göre belirleniyor.
BORDA YACHTING 0252.313 77 64

AEGEAN SCHATZ -Rock yıldızlarını ağırlayan tekne

Firmaya ait iki güzel tekneden Aegean Schatz'ı seçtik (diÄŸeri Schatz). Keç armalı Aegean Schatz 30 metre ve henüz geçen sene suya indi. Yelken de yapabilen teknede 400 beygirlik  iki motor var; motor-yelken en yüksek hız 14 knot.Â

Aegean Schatz'ın iki ana, dört de konuk kamarası var; bunların her biri banyolu ve gayet konforlu. Tüm tekne genel olarak yalın ama kaliteli dekorasyonuyla dikkat çekiyor.

Mürettebat (kaptan hariç dört kiÅŸi) güleryüzlü servisiyle tanınıyor. Ãœnlü rock yıldızları, kraliyet aileleri ve önemli iÅŸadamları, beÅŸ yıldızlı servisin yanı sıra gümüş çatal bıçak takımları ve marka tabak çanaklarla kendilerini evlerinde hissettikleri için olmalı, Aegean Schatz; tercih ediyorlar. Â

Denizde de alışkanlıklarını kaybetmeyenler için plazma TV, DVD oynatıcı, CD çalar; spor yapmak isteyenler için su kayağı, rüzgâr sörfü, ringo, kano, wakeboard ve şnorkel takımı teknede hazır.

Peki bu güzel teknede vakit geçirmenin bedeli ne dersiniz? Haziran ve eylülde günlük 2.200, temmuz ve ağustosta 2.900, ekimde 2.000 Euro, yemek ve içki hariç.
PERO YACHTING 0212.663 46 24


ANİTTA -O bir film yıldızı

Zülfü Livaneli'nin aynı adlı romanından uyarlanan Mutluluk filminin afişinde nazlı siluetiyle dikkat çeken Anitta, filmdeki önemli rollerden birini de üstlenmişti. Çoban Denizcilik'in Kurucaşile'de lamine kestaneden yaptığı güzel yelkenli 19.5 metre boyunda ve 5 metre eninde. Anitta'nın dört kamarası da duş-tuvaletli ve klimalı. Salonu bir yelkenliden beklemeyecek ölçüde geniş. Tüm bu yaşam alanlarında en çok sekiz kişiyi konuk edebiliyor Anitta.

Özellikle yelken seyri yapmak isteyenlere önerebileceğimiz "artist" Anitta'nın kaptanı, tekne sahibi ve
15 yıllık yelkenci Can Halman. Tüm gün yelken yaptıktan sonra ıssız bir koyda, aşçı Şenol Türk'ün hazırladığı nefis deniz ürünleriyle donatılmış sofrada geceyi karşılamak ayrı bir zevk. Şenol kendisi kadar konuklarının da sağlıklı beslenmesine dikkat eden bir aşçı.

Gün boyu ikram edilen kokteylleri yudumlarken, salon veya havuzlukta istenen müzik dinlenebiliyor.

Dikkat edilecek tek nokta, yelkenle 12-14 knot hız yapan teknede bardağınızın bir kazaya kurban gitmemesi.Â
Anitta ile tüm Türkiye ve Yunanistan kıyılarına hatta İtalya'ya bile gidebilirsiniz. Haftalık kiralama ücreti
4.000-25.000 Euro arasında. (S.G.)
HALMAN YATÇILIK 0533.818 94 44


FATMA KRÄ°STÄ°NA

Kemal Kaptan'ın gözbebeği

Fatma Kristina tam 30 metre! 440 beygirlik iki motoruyla gezi seyri hızı 12 knot. Guletin altı kamarasında banyo ve klima mevcut;

bu kamaralarda 12 kişi ağırlanıyor. Teknede müzik var, TV var ve her an gözünüzün içine bakan üç mürettebat var. 40 yıllık kaptan Kemal Biten, teknesiyle olduğu gibi konuklarıyla da yakından ilgileniyor. Teknede balık ekipmanı ve sualtını keşfetmek isteyenler için şnorkel takımı bulunuyor. Havlu ve çarşafları her gün değiştirilen, çiçekleri sürekli tazelenen Fatma Kristina'da, Shrek 2 filminin yapımcıları iki hafta tatil yapacaklar. Bu gösterişli Bodrum guletinde tatilini geçirmek isteyenler için fiyat bilgisi de verelim: Haftalık kiralama bedeli yüksek sezon ve düşük sezon olmak üzere 9.800-14.000 Euro arasında değişiyor. Temmuz, ağustos rezervasyonları dolu, haziran ve eylül için acele edin.
BEGÃœM YACHTING 0256.614 36 27

ARAMİNTA -Küçük ve özel gruplara

Geçen sezon "iÅŸ hayatına" atılan Araminta, 22.50 metre boya ve 200 metrekare yelken alanına sahip klasik bir uskuna (schooner). Tekne deniz tatili planlanarak donatıldığı için dört tane çift kiÅŸilik kamarasında TV yok ama her biri duÅŸ-tuvaletli. Henüz bir yaşındaki tekne yelken seyrinde iddialı.Â

Araminta'da kano var ama motorlu su sporları araçları yok; konuklar istediğinde firma bunları temin edebiliyor. Fiyatlar sezona göre değişiyor: Yüksek dönemde (temmuz ve ağustos) en az yedi gün kiralanma koşuluyla günlük bedeli 1.500 Euro. Bu ücrete yakıt, kullanma suyu ve mürettebat dahil. Yemekler için mesela delüks menüyü tercih ederseniz ki pişman olmayacağınız söyleniyor, kişi başı günlük 37 Euro ödemek gerekiyor.
EGE YAT 0252.313 26 55

False